Τη χειρότερη δυνατή κλήρωση είχε ο Ατρόμητος χθες στη Νιόν, αφού καλείται να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τη Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα και του Ολλανδού άσου Φαν Πέρσι. Αντίθετα, "στα μαλακά" έπεσαν οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα τις Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) και Μπρόντμπι (Δανία).
Η Φενέρμπαχτσε αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς βρήκε ως αντίπαλο τη Σταχτάρ Ντονιέσκ (0-0 και 3-0), ωστόσο στις δύο αναμετρήσεις δεν αγωνίστηκε το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που ίσως κάνει ντεμπούτο στο ματς του Περιστερίου. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που αντιμετωπίζει ελληνική ομάδα η Φενέρ στο Γιουρόπα Λιγκ. Το 2002-03 είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό (1-1, 4-1) και την περίοδο 2010-11 από τον ΠΑΟΚ (1-0, 1-1).
Οι "πράσινοι" θα πρέπει να ευχαριστημένοι με την αντίπαλο που κληρώθηκαν, αρκεί βέβαια να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού από την Μπριζ. Η Καμπάλα ήταν τρίτη πέρσι στο Αζερμπαϊτζάν και ήδη πέρασε τρεις γύρους στο Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας κατά σειρά Ντιναμό Τιφλίδας (2-0, 1-2), Τσουκαρίτσκι (2-0, 0-1) και Απόλλωνα Λεμεσού, νικώντας τον με 1-0 στο Αζερμπαϊτζάν, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Κύπρο.
Ο «δικέφαλος» θα παίξει το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Κι η Μπρόντμπι ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης αποκλείοντας κατά σειρά τις Γιούβενες (Σαν Μαρίνο), Μπερόε (Βουλγαρία) και Ομόνοια (Κύπρος).
Στις 20 και στις 27 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι δύο αναμετρήσεις. Τα άλλα ζευγάρια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ: Τουν - Σπάρτα Πράγας, Ντιναμό Μινσκ - Σάλτσμπουργκ, Λίμπερετς - Χάιντουκ, Κράσνονταρ - Ελσίνκι, Ραμποτνίσκι - Ρούμπιν, Οντ Γκρένλαντ - Ντόρτμουντ, Άστρα - Άλκμααρ, Σαουθάμπτον - Μίντιλαντ, Λεχ Πόζναν - Βιντεότον, Παναθηναϊκός - Καμπάλα, Μπορντό - Καϊράτ, Πλζεν - Βοϊβοντίνα, Ζόρια - Λέγκια Βαρσοβίας, Μόλντε - Σταντάρ Λιέγης.
* Η κλήρωση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:
Δρόμος των πρωταθλητών: Αστάνα - ΑΠΟΕΛ, Σκεντέρμπεου - Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σέλτικ - Μάλμε, Βασιλεία - Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Παρτιζάν.
Δρόμος των μη πρωταθλητών: Λάτσιο - Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπριζ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ραπίντ Βιέννης - Σαχτάρ Ντονιέτσκ, Βαλένθια - Μονακό.