Live τώρα    
Τον επέπληξαν επειδή ξεκρέμασε σταυρό από αίθουσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον επέπληξαν επειδή ξεκρέμασε σταυρό από αίθουσα

Επίσημη επίπληξη, επειδή ξεκρέμασε τον σταυρό από μία σχολική αίθουσα, δέχθηκε καθηγητής Φιλοσοφίας που διδάσκει σε δημόσιο λύκειο στην Τεργέστη, στη βορειοανατολική Ιταλία. Το γεγονός καταγγέλλει οργάνωση αθεϊστών.

Ο Ντάβιντε Τζότι, που επίσης είναι υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, περιέγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι απομάκρυνε τον σταυρό αυτό -ένα θρησκευτικό σύμβολο που είναι κρεμασμένο σε όλες τις αίθουσες του ιταλικού σχολείου- προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις «ομοφοβικές απόψεις» της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τον κάλεσε η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να τον επιπλήξει καθώς απομάκρυνε «κινητό αντικείμενο του σχολείου».

«Απέσυρα τον σταυρό και άσκησα το δικαίωμά μου και το καθήκον μου να υπερασπιστώ τον λαϊκό χαρακτήρα του κράτους για το οποίο εργάζομαι. Κατά τη διεύθυνση υπερέβην τα καθήκοντά μου» επισήμανε στον λογαριασμό του.

Ο καθολικισμός δεν αποτελεί την επίσημη θρησκεία του κράτους στην Ιταλία από το 1984, όμως ένα διάταγμα, που ενεκρίθη κατά τη διάρκεια της φασιστικής περιόδου και επιβάλλει να υπάρχει ο σταυρός στις σχολικές αίθουσες, ουδέποτε καταργήθηκε.

Αν και απαγόρευσε τους σταυρούς τον Νοέμβριο του 2009, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακάλεσε την απόφασή του το 2011 εκτιμώντας ότι αυτά τα θρησκευτικά σύμβολα μπορούν να παραμείνουν στις τάξεις καθώς δεν επηρεάζουν τα παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0