Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C26.8°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.4°C
3 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
25.0°C26.0°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C24.1°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C24.9°C
3 BF 38%
Γιώργος Ζώης / Ο βραβευμένος σκηνοθέτης αρνήθηκε την επίσημη πρόσκληση του Φεστιβάλ Ιερουσαλήμ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Ζώης / Ο βραβευμένος σκηνοθέτης αρνήθηκε την επίσημη πρόσκληση του Φεστιβάλ Ιερουσαλήμ

Ο Γιώργος Ζώης
(SARAJEVO FILM FESTIVAL/ facebook.com)

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης έκανε γνωστό ότι αρνήθηκε την επίσημη πρόσκληση από το Φεστιβάλ της Ιερουσαλήμ για τη συμμετοχή της της βραβευμένης του ταινίας «Αρκάντια» στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε με ανάρτηση στο Facebook «ένα χρόνο μετά το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να διαπράττει γενοκτονία και υποχρεώνει τον άμαχο πληθυσμό να πεθάνει από την πείνα». 

Ο Γιώργος Ζώης καλεί τους Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγούς «να μην καταθέσουν τις ταινίες τους και να αρνηθούν να συμμετέχουν στα φεστιβάλ του Ισραήλ, που χρηματοδοτούνται από την ακροδεξιά κυβέρνησή του». 

Και ο βραβευμένος σκηνοθέτης συνεχίζει αναφέροντας: «Αν έχεις δει το Zone of Interest, καταλαβαίνεις ότι αν δεχτείς μια τέτοια πρόσκληση, μοιάζεις με έναν μικρό Ρούντολφ Ες που συνεχίζει απτόητος την καθημερινότητά του, ενώ στην άλλη μεριά του φράχτη γίνεται μια ατελείωτη σφαγή».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL