Στην τελική ευθεία για τη διοργάνωσή του βρίσκεται το 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου με τον "διεθνή" τίτλο Hellas Filmbox Berlin. Θα διεξαχθεί από τις 21 έως και τις 24 Ιανουαρίου 2016 στον ιστορικό κινηματογράφο "Babylon" της γερμανικής πρωτεύουσας. Από τις 300 ταινίες που υποβλήθηκαν για συμμετοχή έχουν επιλεγεί 35, οι οποίες θα διαγωνιστούν στο Φεστιβάλ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του τετραημέρου. Στο Jazz club b-flat θα ακούγεται όλες τις ημέρες ελληνική μουσική, ενώ θα παρουσιαστεί και ελληνική Video Art.
Στο αφιέρωμα «Έλληνες Κινηματογραφιστές της Διασποράς» θα παρουσιαστούν ταινίες Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και ειδικά στο Βερολίνο. Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου φιλοξενείται στο Babylon το Outview Film Festival Queer με τρεις ελληνικές queer ταινίες μικρού μήκους.
Ακόμη, νωρίτερα, στις 8 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Macromedia Εφαρμοσμένων Επιστημών με στόχο τις διαπολιτισμικές επαφές, με επίκεντρο την περίπτωση της Ελλάδας. Τέλος, το Φεστιβάλ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας θα παρουσιάσει τον Μάρτιο του 2016 ένα τετραήμερο αφιέρωμα στο έργο Ελλήνων σκηνοθετών που ζουν και εργάζονται στο Βερολίνο, αλλά και ταινίες, με ελληνικό θέμα, Γερμανών σκηνοθετών.