Live τώρα    
Ο ρόλος του Γ. Νταβρή και οι αιχμές για το ΣΔΟΕ / Ανεξάρτητοι από τους... Ανεξάρτητους οι Χρ. Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ρόλος του Γ. Νταβρή και οι αιχμές για το ΣΔΟΕ / Ανεξάρτητοι από τους... Ανεξάρτητους οι Χρ. Γιαταγάνα, Κ. Γιοβανόπουλος

Σε νέα εσωκομματική δίνη πέφτουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς χθες ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα και Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μιλούν για αποστασία, ενώ πηγές προσκείμενες στην ηγεσία τους αφήνουν να εννοηθούν ότι υπάρχει σχέδιο και πιέσεις στα στελέχη τους.

Οι Χρ. Γιαταγάνα και Κ. Γιοβανόπουλος σε δήλωσή τους εξήγησαν γιατί αποχώρησαν από το κόμμα: "Όταν και η παρουσία σου ακόμη ενοχλεί, όταν οι ιδέες σου δεν εμπνέουν, οι πρωτοβουλίες σου ευνουχίζονται, τότε απλά αναχωρείς. Χωρίς ηγεσία ασκητισμού, δίχως χαρά διακονίας, ποιο το νόημα! Αν ήμασταν βαρίδια και συνωμότες, εσωστρεφείς και ανύπαρκτοι, αν μεροληπτούσαμε και διαλύαμε εποφθαλμιώντας θώκους, ορίστε, λευτερώνεται πια το κίνημα".

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεσήμαναν ότι το ΣΔΟΕ έχει εξαπολύσει ελέγχους σχεδόν σε όλους τους βουλευτές τους και συγγενείς τους: τον Βασίλη Καπερνάρο, τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τον Παύλο Χαϊκάλη, ακόμη και στην πεθερά του Πάνου Καμμένου για τουριστικά δωμάτια που απέκτησε στην Ικαρία πριν η κόρη της γνωρίσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Λέγεται ότι ακόμη και συγγενικό πρόσωπο του Κ. Γιοβανόπουλου υπέστη έλεγχο με αποτέλεσμα προ ημερών να χάσει την επιχείρησή του.

Όσον αφορά τη Χρ. Γιαταγάνα, πάντα σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το πρόβλημα οξύνθηκε επειδή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δεν δέχθηκε να τοποθετήσει τον γιο της ως αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

Πάντως ρόλο στην αποχώρηση των δύο βουλευτών φαίνεται ότι έπαιξε ο Γιώργος Νταβρής, που έχει αποχωρήσει από το κόμμα προ μηνών. Ο βουλευτής απάντησε με αιχμές στο περιβάλλον του Π. Καμμένου: "Στους μικρούς που με κατηγορούν τους αφιερώνω το ακόλουθο μήνυμα του Τwitter: Προς τον "αχάριστο" και τα "ερπετά" της αυλής του...! Ακόμη δεν μάθατε βρε...; ότι οι αεροπόροι δεν κρατούν ασπίδα, παρά δόρυ με φωτιά...;;!!".

Πληροφορίες θέλουν προβληματισμένη για το μέλλον της στο κόμμα και τη βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ενώ αντίθετα οι Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης δήλωσαν ότι θα μείνουν μέχρι τέλους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0