Live τώρα    
8°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
6.5°C9.3°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
7.6°C9.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.5°C12.0°C
3 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
8.3°C11.0°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
7 °C
6.8°C7.4°C
3 BF 75%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Υποκρισία χωρίς όρια - Όταν ήθελε Πρόεδρο χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Υποκρισία χωρίς όρια - Όταν ήθελε Πρόεδρο χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ευαγγελάτος
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η υποκριτική, για ακόμη μία φορά, στάση του πρωθυπουργού αποδείχθηκε μετά τη σημερινή πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το όνομα του Κωνσταντίνου Τασούλα, για νέο ΠτΔ προχώρησε σε μια αυστηρά κομματική επιλογή, κόντρα στα πολιτικά ειωθότα, σύμφωνα με τα οποία η επιλογή για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αφορούσε σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής που τοποθετείτο σε διαφορετική πλευρά του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ωστόσο η εν λόγω επιλογή έρχεται σε κόντρα όχι μόνο σε όσα έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις αρχές Οκτωβρίου αλλά και κόντρα στο πνεύμα το Συντάγματος όπως ο ίδιος το ερμήνευε.

Συγκεκριμένα, ο Κ. Μητσοτάκης, στις 4 Οκτωβρίου σε συνέντευξή του στο Mega δήλωνε απαντώντας σε ερώτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας: «Είναι σημαντικό ο ή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάντα να μπορεί να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά».

Παράλληλα υπενθυμίζοντας ότι η Κ. Σακελλαροπούλου ψηφίστηκε για ΠτΔ με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή τόνιζε ότι «αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό», ενδεικτικό της ευρύτερης αποδοχής που τύγχανε όταν ψηφίστηκε το 2020.

Τέλος ερμηνεύοντας το Σύνταγμα σχετικά με τον ΠτΔ σημείωνε: «Δεν νομίζω ότι το πνεύμα του Συντάγματος είναι να επιλεγεί ένας Πρόεδρος ο οποίος να έχει μόνο, αμιγώς κομματικά και όχι και θεσμικά χαρακτηριστικά».

Αυτά έλεγε πριν από τρεις μήνες ο πρωθυπουργός και τώρα σήμερα, διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό, πρότεινε τον «γαλάζιο» Κ. Τασούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL