Live τώρα    
Χρυσή Αυγή εναντίον... Estee Lauder
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή εναντίον... Estee Lauder

Επιστρατεύοντας αντι-μονοπωλειακή ρητορική, η Χρυσή Αυγή Νέας Υόρκης καλεί σε μποϋκοτάζ των προϊόντων της Estee Lauder. Ο λόγος, ωστόσο, δεν είναι ότι η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να αλλάξει στάση και να εναντιωθεί στα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο. Επίσης, ο λόγος δεν είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι δυσαρεστημένη από τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης της εταιρείας.

Η πραγματική αιτία για το προαναφερθέν κάλεσμα της νεο-ναζιστικής οργάνωσης βρίσκεται στο σχόλιο του Ρόναλντ Λόντερ, συνιδρυτή της εταιρείας και προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, για τη Χρυσή Αυγή, ότι "μιλούν σαν Ναζί, φέρονται σαν Ναζί, είναι Ναζί".

Εθίγησαν, λοιπόν, τα μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης και σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους καλούν: "Πρέπει να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Estee Lauder, εξαιτίας εχθρικής επίθεσης του μονοπωλίου, κατά της ελληνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας και των συμφερόντων".
Όπως αναφέρουν οι Jewish Times, ο Λόντερ μίλησε στις 17 Μαρτίου σε τελετή μνήμης για την εβραϊκή κοινότητα, καλώντας την Ελλάδα να αποκτήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή.
Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής είδαν παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας και απάντησαν πως "ένας φορέας που δεν είναι ελληνικός και δεν συμβάλει στην ελληνική ευημερία απαιτεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να απαγορεύσει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το οποίο απολαμβάνει έως και 18% υποστήριξης από το εκλογικό σώμα, παρ 'όλα αυτά, στο όνομα της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι μιλά εξ ονόματος 5.000 Εβραίων στην Ελλάδα. Γιατί ο Σαμαράς να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απόψεις των 5.000 πιο πολύ από αυτές του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων, αν η Ελλάδα είναι πραγματικά μια δημοκρατία;".

 

Μ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0