Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.5°C
0 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.6°C26.3°C
2 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
21.0°C24.9°C
0 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.8°C25.5°C
2 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
25 °C
25.0°C25.0°C
0 BF 49%
Στις 21 Μαΐου ο λαός θα νικήσει και θα ξανακερδίσει το μέλλον του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις 21 Μαΐου ο λαός θα νικήσει και θα ξανακερδίσει το μέλλον του

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η μεγάλη και σκληρή μάχη των εκλογών ολοκληρώνεται. Σε λίγες μέρες φτάνει η στιγμή της ψήφου. Μιας κρίσιμης ψήφου για τη δημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος. Ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει για την ελπίδα, την πολιτική και κοινωνική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Και θα απομακρύνει από την εξουσία τη χειρότερη κυβέρνηση της χώρας, από τη Μεταπολίτευση και μετά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξέρει, μπορεί και θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή, γιατί αγωνίζεται και παλεύει για τις ανάγκες και το μέλλον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Για τους νέους και τις νέες, για τις γυναίκες, για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους, για τους οικονομικά ασθενέστερους, για όσους κι όσες το σύστημα έχει αποκλείσει. 

Με τη δύναμη των προοδευτικών μας ιδεών, με την παρακαταθήκη των λαϊκών αγώνων, με το ηθικό πλεονέκτημα του δημοκρατικού χώρου. Αλλά και με ένα ρεαλιστικό, κοινωνικά δίκαιο Συμβόλαιο Αλλαγής, δικαιοσύνης και σταθερότητας, που περιλαμβάνει άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. 

Για την αύξηση των μισθών και των εισοδημάτων, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, με τη θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη συγκράτηση και μείωση των τιμών, όπως η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, αλλά και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Με τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα ώς 300.000 ευρώ, την κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα της Ν.Δ. και την αντικατάστασή του από ένα κοινωνικά δίκαιο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης. 

Ταυτόχρονα, το Συμβόλαιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλλαγή περιλαμβάνει μέτρα όπως η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας, η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στη στέγαση, αλλά και ένα σύγχρονο μοντέλο κοινωνικά δίκαιης, οικολογικά βιώσιμης ανάπτυξης, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Με στροφή στο παραγωγικό μοντέλο και με προτεραιότητα στις επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στις 21 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητάει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, για να σχηματίσει, μαζί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής. Και για να χαράξει μαζί με τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες ένα μονοπάτι προόδου, σταθερότητας, κοινωνικής προκοπής. Για να αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη και η αξιοπρέπεια, για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, για να ανακτηθεί ο δημόσιος έλεγχος στην ενέργεια, το νερό, για να ενισχυθούν η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισμός, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. 

Με όραμα και σχέδιο, με ριζοσπαστικά και ταυτόχρονα άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα, με πυξίδα τα όνειρά μας, αλλά και με τη δύναμη της βούλησης του λαού, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Γιατί η Ιστορία γράφεται από τους πολλούς κι όχι από τους λίγους, όσο ισχυροί κι αν νομίζουν ότι είναι.Και γι’ αυτό, στις 21 Μαΐου, με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρώτο κόμμα, ο λαός θα νικήσει και θα ξανακερδίσει το μέλλον του.

Ο Χρήστος Φωτιάδης είναι υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL