Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.8°C20.2°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
12.6°C17.0°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.1°C21.5°C
0 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.8°C
4 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
0 BF 100%
ΔΕΘ 2022 - Κυριάκος Μητσοτάκης / Συνεντευξη Τύπου παρωδία - Kρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΘ 2022 - Κυριάκος Μητσοτάκης / Συνεντευξη Τύπου παρωδία - Kρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Το άκρον άωτο της στημένης και με κάκιστο τρόπο σκηνοθετημένης συνέντευξη Τύπου είδαμε κατά την 86η ΔΕΘ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη  πανικόβλητο να εμφανίζεται προκλητικά προστατευμένος με ερωτήσεις - πάσες από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.
Πέρασαν κοντά 2 ώρες μέχρι να πάρει την πρώτη ερώτηση αντιπολιτευόμενη εφημερίδα με αποτέλεσμα τον τόνο να δίνουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που έχουν ευεργετηθεί με εκατομμύρια ευρώ από τη λίστα Πέτσα.

Kατά τα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, εμφανίστηκε με  άρωμα ΕΡΕ, σενάρια συνωμοσιολογίας, fake news και επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως παράγοντες αποσταθεροποίησης της χώρας, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Εκλογικός νόμος

Είναι αλήθεια ότι έχω  δεχθεί εισηγήσεις δεν είμαι, όμως, κωλοτούμπας οι κανόνες του παιγνιδιού δεν αλλάζουν πριν τις εκλογές, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι θα πάμε με τον ψηφισμένο νόμο. «Θα ήταν ανεύθυνο να έρθω να αλλάξω τον εκλογικό νόμο», ανέφερε, εκτός εάν συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας παραδεχόμενος ότι η απλή αναλογική είναι μια «βόμβα».Χαρακτήρισε πολιτική τερατογένεση το ενδεχόμενο να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα.  

Με την απλή αναλογική, υποστήριξε, υπάρχει πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αν και η ΝΔ θα είναι μακράν πρώτο κόμμα. Πρέπει να γνωρίζουν τις συνέπειες οι πολίτες.

 Ο πρωθυπουργός επέμεινε στο δίλημμα «δεύτερη εντολή προόδου ή δεύτερη φορά στη συμφορά» λέγοντας πως το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το καταλαβαίνει ο πολίτης.

Σοβαρά ερωτήματα από την απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα εάν σκοπεύει να προσεγγίσει μεμονωμένους βουλευτές εμφανίστηκε να μην συμφωνεί  με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη δεδομένη η θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για μη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε εμμέσως ανοικτό το ενδεχόμενο να προσεγγίσει μεμονωμένους βουλευτές για να κάνει κυβέρνηση. Συγκεκριμένα δεν απάντησε στην ερώτηση ευθέως λέγοντας πως «θα έχουμε αρκετό χρόνο να συζητήσουμε» και επιτιθέμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι υπάρχει  δυσαρμονία μεταξύ του τι θέλουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του τί θέλει ο πρόεδρος του κόμματος. 

Υποκλοπές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά κρύφτηκε πίσω από το «απόρρητο» παραδεχόμενος έτσι ότι στόχος είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Επέμεινε ότι δεν πρέπει να αρθεί, βγάζοντας λάθος τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έγκριτους νομικούς και συνταγματολόγους, τον Προκόπης Παυλόπουλο, τον Κώστα Καραμανλή, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όσα στελέχη της ΝΔ έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη λέγοντας ότι δεν ισχύσει το «απόρρητο».

Για πρώτη φορά ο Κυριάκος υποστήριξε ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν και νόμιμη και τεκμηριωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι ο πρωθυουργός γνώριζε τους λόγους αν και στη Βουλή αρνήθηκε τα πάντα. Σε επόμενη ερώτηση αν είναι θεμιτό να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πως αντιδρούσε αν ο ίδιος ήταν υπό παρακολούθηση επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης απάντησε πως «δεν είναι κανονικό να παρακολουθείται ένας πολιτικός αρχηγός», σημειώνοντας ότι επί της αρχής κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται».

Επικίνδυνα σενάρια συνωμοσίας με fake news

Κρεσέντο συνωμοσιολογίας και προπαγάνδας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υποστήριξε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα κόμματα και δυνάμεις φίλα προσκείμενες στη Ρωσία και έκανε λόγο για κίνδυνο παρεμβάσεων με στόχο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση υποστήριξε.

Μάλιστα, επανέλαβε την προπαγάνδα και τα fake news λέγοντας ότι «έχουμε ήδη στοιχεία, αναφέρομαι σε αποφάσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης για διοχέτευση μεγάλων ρωσικών κεφαλαίων με Έλληνες εκπροσώπους και Έλληνες δημοσιογράφους με σκοπό να στηθεί δίκτυο φιλορωσικών μέσων στη χώρα από το 2016. Μην πέφτουμε από τα σύννεφα όταν συζητάμε για αυτά».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχουν εσωτερικές δυνάμεις που θέλουν αποσταθεροποίηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε σύσσωμη την αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι «εάν υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας το θεωρώ περίπου δεδομένο. Με την έννοια ότι όλη η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές με την απλή αναλογική» και προσθέτοντας ότι «θα κινδυνεύσουμε να βρεθούμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε μια πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, όπου πρέπει να εξειδικεύουμε μέτρα στήριξης κάθε μέρα. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι και με μια νέα κρίση στον Έβρο».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL