Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
7.5°C13.4°C
1 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
7 °C
4.6°C9.6°C
0 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
7.0°C11.6°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.1°C14.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.5°C4.9°C
0 BF 81%
Οι άνθρωποι που κυβερνούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι άνθρωποι που κυβερνούν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο χειρισμός των πυρκαγιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να επιβεβαιώσει στον απλό κόσμο ότι πρόκειται για μια ομάδα ανίκανων και ξιπασμένων παρτάκηδων. Η έντονη αντίδραση του κόσμου αποτελεί σημείο καμπής. Οι πολίτες συνειδητοποιούν, διά της επαναλήψεως, ότι:

Μας κυβερνούν άνθρωποι κυνικοί. Ο ίδιος πρωθυπουργός που στην πανδημία έλεγε ότι έγινε το ανθρωπίνως δυνατόν όταν οι ΜΕΘ είχαν φρακάρει είναι ο αυτός που και σήμερα λέει επί λέξει ότι έγινε το ανθρωπίνως δυνατόν για την κατάσβεση των πυρκαγιών πάνω στα αποκαΐδια. Και είναι ο ίδιος που παραδέχθηκε ότι έγινε επιλογή να εγκαταλειφθεί η Εύβοια όταν αναζωπυρώθηκε η Βαρυμπόμπη.  Άρα ότι την κυβέρνηση του ενδιαφέρουν μόνο τα περιαστικά δάση στην Αττική και ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα «εκκενωθείτε» για να σωθείτε και βλέπουμε.

Μας κυβερνούν άνθρωποι χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς επαφή με τα προβλήματα του απλού κόσμου, που αισθάνονται ασφαλείς ότι υπάρχει γύρω τους μια ασπίδα προστασίας από τα ΜΜΕ η οποία θα κρατήσει μακριά την κατακραυγή του κόσμου. Και τώρα, όπως και στην πανδημία, τα βρίσκουν όλα περίφημα και αλληλοσυγχαίρονται.

Που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και προτιμούν να λένε παρηγορητικά ο ένας στον άλλον ότι είναι όλοι βαλτοί όσοι βρίζουν τον Μητσοτάκη, συριζαίοι ή ίσως ηθοποιοί.

Μας κυβερνούν άνθρωποι ανίκανοι, που αδυνατούν να βελτιώσουν, να αντιληφθούν έστω ότι χρειάζεται βελτίωση ο αντιπυρικός τους σχεδιασμός, ενώ έχουμε ακόμα μπροστά μας τουλάχιστον έναν μήνα δύσκολης αντιπυρικής περιόδου. Δεν έχουν κατορθώσει να εντοπίσουν έστω ένα λάθος ή μια αδυναμία. Ο πρωθυπουργός, τουλάχιστον, στη συνέντευξή του δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει ούτε ένα λάθος.

Μας κυβερνούν άνθρωποι που λένε τα πιο χοντρά ψέματα με τον πιο ανενδοίαστο τρόπο - και «τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Επιμένουν να λένε κατάμουτρα σε εκατομμύρια ανθρώπους που ψήθηκαν επί μία εβδομάδα άπνοιας ότι φύσαγε θυελλωδώς, να λένε σε χιλιάδες ανθρώπους που πάλευαν αβοήθητοι να σώσουν τα σπίτια τους ότι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ήταν εκεί και απλώς ούτε τα έβλεπαν ούτε τα άκουγαν.

Μας κυβερνούν άνθρωποι business oriented, για μπίζνες οι οποίες, όμως, στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Ο πρωθυπουργός που, μεσούσης της πανδημίας δεν δίστασε να επαναφέρει το σχέδιό του για κλείσιμο νοσοκομείων, δεν θα δίσταζε να προγραμματίζει μπίζνες στα καμένα. Ο ίδιος θεώρησε ότι η αναφορά του στα «βασιλικά» -όπως κατ' επανάληψη είπε- κτήματα του Τατοΐου έπρεπε να είναι ενδελεχέστερη από την καταστροφή της βόρειας Εύβοιας λόγω της επικείμενης αξιοποίησής του.

Μας κυβερνούν οι άνθρωποι που εφηύραν το πελατειακό κράτος, το ανήγαγαν σε επιστήμη και, ενώ το βρίζουν, δεν θα διστάσουν να το χρησιμοποιήσουν για να διασωθούν. Το έχουν ξανακάνει, άλλες φορές με επιτυχία, άλλες όχι.

Οι επώδυνες ωριμάνσεις τις οποίες περνάει η ελληνική κοινωνία αυτήν την περίοδο, η υπόμνηση τι σημαίνει Δεξιά θα σφραγίσουν τη μοίρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL