Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.8°C21.8°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.9°C19.9°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.9°C22.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.5°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.5°C18.9°C
3 BF 63%
Μπαταξήδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπαταξήδες

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται... Ισχύει άραγε αυτό για τη Ν.Δ. και τα οικονομικά της; Με ευκολία καθένας μπορεί να απαντήσει άφοβα όχι, αν λάβει υπόψη όσα έχουν συμβεί τελευταία εικοσιτετράωρα και την περίεργη συμπεριφορά του κυβερνώντος κόμματος.

Προφανώς κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και πρέπει να κρυφτεί. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί αυτή η στρουθοκαμηλική λογική των αρίστων που πιστεύουν πως ό,τι δεν δημοσιοποιείται... δεν υπάρχει.  Όμως το χρέος των 342 εκατ. του κυβερνητικού κόμματος δεν μπορεί να κρυφτεί... Υπάρχει και πρέπει να διευθετηθεί, διαφορετικά αυτός που χρωστάει μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον... μπαταξής.

Οι δικολαβίστικες ακροβασίες του προέδρου της Βουλής υπό τις εντολές του πρωθυπουργού την Παρασκευή να μην θιχτεί το θέμα από τον Αλ. Τσίπρα αποτυπώνουν ανάγλυφα τον φόβο και τον πανικό στη Ν.Δ. Εκτέθηκαν άπαντες στη μητσοτακική πολυκατοικία και πριν απ’ όλους ο αρχηγός, που θέλουν να τον προστατέψουν γιατί επί των ημερών του προστέθηκαν άλλα 118 εκατ., ενώ υποσχόταν ακριβώς το αντίθετο πριν αναλάβει: εξορθολογισμό των οικονομικών.

Δεν δίστασαν να ευτελίσουν το θεσμό και να μετατρέψουν σε δεξιό κομματάρχη τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να φιμώσουν τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θέλουν να πνίξουν και αυτή τη συζήτηση, όπως και όλα όσα τους εκθέτουν και αποδεικνύουν την ανικανότητά τους. Πώς μπορεί να κρυφτεί άραγε το γεγονός ότι έχουμε ένα χρεοκοπημένο κόμμα;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αλλά οι οφειλές των 342 εκατ. ευρώ φέρνουν στην επιφάνεια και τις σχέσεις που έχει το σύστημα Ν.Δ. - Κυριάκου Μητσοτάκη με τράπεζες και επιχειρηματίες. Υπάρχει πιθανότητα να αποπληρωθεί ποτέ αυτό το ποσό; Καταβάλλοντας τη μισή κρατική επιχορήγηση, περίπου 3,75 εκατ. τον χρόνο, μάλλον θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες.

Βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται, οι τράπεζες δεν διεκδικούν τα οφειλόμενα με την ίδια ζέση που τα απαιτούν από τους απλούς πολίτες.  Όπως και ο περίγυρος Μητσοτάκη δεν ανησυχεί που οι τόκοι κάθε χρόνο εκτοξεύονται. Αδιαφορεί για τους νόμους και δεν αισθάνεται να απειλείται...

Μήπως αισθάνονται ντροπή, όπως ο κάθε νομοταγής πολίτης που χρωστάει; Μάλλον όχι. Μήπως έχουν συνέπειες που είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές; Δεν φαίνεται να τους αγχώνει. Επίσης δεν τους ανησυχεί το ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν από τις τράπεζες, που όμως είναι έτοιμες να πάρουν το σπίτι οποιουδήποτε πολίτη χρωστάει. Μάλλον δεν απασχολεί τον Κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα είχε φροντίσει να ρυθμιστεί, τόσο ο ίδιος όσο και οι προηγούμενοι πρόεδροι του κόμματος του.

Περισσότερο επιβεβαιώνουν την καθεστωτική - ιδιοκτησιακή λογική τους και την αδιαφορία τους για τους ταπεινούς θνητούς αυτής της χώρας.  Όπως νοικοκύρεψαν τα οικονομικά τους θα νοικοκυρέψουν και τη χώρα. Θα νομοθετούν υπέρ των χορηγών τους και θα εξυπηρετούν γραμμάτια προς αυτούς που τους έφεραν στην κυβέρνηση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL