ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Νομοσχέδιο ώστε να αδειοδοτούνται οι ξένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσα σε 6 - 8 μήνες προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας χθες στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Η συζήτηση αφορούσε τις επενδύσεις ομογενών στη χώρα μας, ενόψει της κατάθεσης του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος Ελλήνων Ρωσίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
"Όσο και να αγαπά κανείς την πατρίδα του, δεν μπορεί να περιμένει 6 χρόνια να αδειοδοτηθεί η επιχείρησή του", είπε ο Δ. Μάρδας και ανακοίνωσε ότι "έχουμε καταθέσει πρόταση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής με την οποία περιορίζουμε την αδειοδότηση από τους 6 έως τους 8 μήνες".
Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε και Έλληνες ομογενείς, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι κανόνες για τους επενδυτές, είτε ξένους είτε ομογενείς, θα είναι οι ίδιοι. "Στο θεσμικό επίπεδο σημεία επικοινωνίας έχουμε", είπε ο Δ. Μάρδας σημειώνοντας ότι υπάρχουν τρεις θεσμοί μέσα από τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να "υποδεχθεί" επενδύσεις. "Στο επιχειρησιακό επίπεδο χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία. Πάντα μάς θέτουν το θέμα της γραφειοκρατίας και όχι τόσο το θέμα των φορολογικών συντελεστών", τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι "στις ΗΠΑ δεν άκουσα κανένα γκρινιάρη. Οι Έλληνες της Αμερικής έχουν ήδη επενδύσει και αυτό που τους νοιάζει είναι πότε θα συνεχίσουν τις επενδύσεις".