«Βασική μας θέση δεν ήταν μόνο το καμιά θυσία για το ευρώ αλλά και το καμιά αυταπάτη για τη δραχμή. Με αυτό πήγαμε και με αυτό κερδίσαμε τις εκλογές», ανέφερε ο Γ. Μπαλάφας, σχολιάζοντας πως και πριν τις εκλογές υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν πως ίσως θα ήταν καλύτερο να μην αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση εξαιτίας των δυσμενών συσχετισμών.
«Τι λένε οι λαϊκές τάξεις; Στηρίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ή λένε ξεκουμπιστείτε; Δεν μπορούμε να αγνοούμε αυτό το κριτήριο», υπογράμμισε.
"Αν σου δίνει την εμπιστοσύνη ο λαός, πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατόν και να μη διευκολύνεις την παλινόρθωση των δυνάμεων της αντίδρασης. Το βασικό κριτήριο αν πορευόμαστε καλώς είναι ο κόσμος, οι υποτελείς τάξεις, οι οποίες δείχνουν στήριξη και κατανόηση", κατέληξε.