Live τώρα    
Περιοδείες Σαμαρά για να... επιβληθεί στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιοδείες Σαμαρά για να... επιβληθεί στη Ν.Δ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Με βασικό στόχο να θέσει το κόμμα της Ν.Δ. σε αντιπολιτευτική "περπατησιά" και να στείλει μήνυμα προς εσωκομματικούς αποδέκτες ότι το θέμα της ηγεσίας έκλεισε, ο Αντ. Σαμαράς ξεκινά περιοδείες μετά το Πάσχα δρομολογώντας τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην "εθνική συνδιάσκεψη" του κόμματος. Δηλαδή σε μία διοργάνωση χωρίς καταστατικό ή τυπικό χαρακτήρα, την οποία ήδη πολλά "γαλάζια" στελέχη έχουν χαρακτηρίσει -άλλοι δημοσίως και άλλοι ιδιωτικώς- ως... ομαδική ψυχοθεραπεία που δεν έχει σχέση με καταστατικές κομματικές διαδικασίες.

Οι περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα είναι, κατά πληροφορίες, στοχευμένες, προκειμένου κάθε συνδιάσκεψη να είναι "θεματική". Μάλιστα, αμέσως μετά το Πάσχα, η αρχή θα γίνει από τη Θεσσαλία -τη Λάρισα συγκεκριμένα-, καθώς ο Αντ. Σαμαράς θέλει να καταγγείλει την κυβέρνηση πως... "έκλεψε" τα χρήματα που προορίζονται για τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Στόχος της ηγεσίας της Ν.Δ. είναι να συνεχίσει τις περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλες τις περιφέρειες προκειμένου να κλείσει με τη διεξαγωγή της εθνικής συνδιάσκεψης στην Αθήνα. Σημειωτέον, πάντως, πως η συγκεκριμένη εθνική συνδιάσκεψη δεν προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος, δεν έχει καμία ισχύ για λήψη αποφάσεων και ο Αντ. Σαμαράς επιλέγει αυτή τη διαδικασία προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ηγεσία του, ποντάροντας και στην προσδοκία του πως έως τον Ιούλιο θα έχει... "ξεχαστεί" το βαρύ εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.

"Γαλάζιες" διαφοροποιήσεις

Πάντως, "γαλάζια" στελέχη δεν κρύβουν την εκτίμησή τους πως η θέση του κ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος παραμένει επισφαλής. Ενώ ταυτόχρονα οι διαφοροποιήσεις προβεβλημένων στελεχών της Ν.Δ. είναι καθημερινές, καθώς το κόμμα βρίσκεται σε μία "εύθραυστη" φάση και προφανώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μπορεί να ρισκάρει διαγραφές που θα ανοίξουν τον εσωκομματικό ασκό του Αιόλου.

Έτσι, χθες, ο Ν. Κακλαμάνης είπε στον ρ/σ Real ότι "βλέπει με θετικό μάτι" την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα υποστηρίζοντας ότι "πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή". Ενώ στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητείται ακόμη και η προχθεσινή διαφοροποίηση του Ν. Δένδια, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός στη συμφωνία για εκσυγχρονισμό των πέντε στρατιωτικών αεροπλάνων παραδεχόμενος πως, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, "οι αρμόδιοι αυτό του είχαν εισηγηθεί ως επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0