Την έναρξη μιας δύσκολης εκλογικής μάχης, που θα κρίνει την πολιτική επιβίωση και την είσοδο των ΑΝ.ΕΛΛ. στη Βουλή, κήρυξε χθες ο Π. Καμμένος, εμφανώς ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του "άντεξε" στις πιέσεις και δεν είχε διαρροές στην τρίτη προεδρική ψηφοφορία.
Ο Π. Καμμένος, εξάλλου, ευχαρίστησε τους βουλευτές του για τη "συμπαγή στάση τους" και προανήγγειλε ότι στόχος των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι να καταστούν "εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας". "Αποδείξαμε ότι ήμαστε μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας", είπε χαρακτηριστικά ο Π. Καμμένος, ενώ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ., προέβλεψε "πολύ σημαντικές εξελίξεις με την αποχώρηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που, απ' ό,τι φαίνεται, έχουν τελειώσει και για τα κόμματά τους". Ο πρόεδρος του κόμματος προανήγγειλε πως θα πραγματοποιήσει "άνοιγμα" σε βουλευτές "που έφυγαν από τους ΑΝ.ΕΛΛ. αλλά κράτησαν σταθερή στάση", αναφερόμενος ονομαστικά στον Βασ. Καπερνάρο και τη Χρυσ. Γιαταγάνα.
Επίσης ο κ. Καμμένος είπε ότι θα "κατεβάσει" σε κάθε εκλογική περιφέρεια έναν άνεργο ως υποψήφιο βουλευτή συμβολικά, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει το κόμμα, ενώ ο υπεύθυνος προεκλογικού αγώνα Παν. Σγουρίδης επισήμανε πως τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν κλείσει σε ποσοστό περίπου 80%. Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του από την Αλεξανδρούπολη στις 6 Ιανουαρίου, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα πάρει το εισιτήριο του 3% για είσοδο στην επόμενη Βουλή. Μάλιστα παρέπεμψε στις εκλογές του 2012, λέγοντας ότι "οι δημοσκοπήσεις μάς έφερναν εκτός Βουλής και τελικά φτάσαμε το 8%", όπως είπε χαρακτηριστικά.