Live τώρα    
Συστήνεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους / Τα "κόκκινα δάνεια"... πνίγουν την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συστήνεται το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους / Τα "κόκκινα δάνεια"... πνίγουν την κυβέρνηση

Με βασικό θέμα της ατζέντας τη σύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Σκορδάς από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, αλλά και οι κ.κ. Ζανιάς και Γκόρτσος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, καθώς τα "κόκκινα δάνεια" ανέρχονται στο δυσθεώρητο ποσό των 70 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα φτάσουν στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς τα 84 δισ. ευρώ!

Συν τοις άλλοις, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς το εν λόγω θέμα συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα της τρόικα, γι' αυτό και έχει οριστεί ότι θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, το Συμβούλιο, το οποίο θα απασχοληθεί με τη διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα κόκκινα δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, θα είναι... έτοιμο στο τέλος του 2014, δείγμα του ότι η κυβέρνηση καθυστερεί χαρακτηριστικά, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και... προφανώς της τρόικας.

Στόχος της χθεσινής συνάντησης ήταν να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας, η οποία και θα αποτελέσει το συμβούλιο, προκειμένου η ομάδα αυτή να ξεκινήσει τη συζήτηση για το "όριο διαβίωσης" και για τους "συνεργάσιμους δανειολήπτες".

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0