Live τώρα    
Συντονισμένη καμπάνια ΔΝΤ - Ευρωπαίων - τραπεζιτών για "success story"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συντονισμένη καμπάνια ΔΝΤ - Ευρωπαίων - τραπεζιτών για "success story"

Μετά από 24 τρίμηνα ύφεσης, με τη Eurostat να ανακηρύσσει την Ελλάδα "πρωταθλήτρια" πανευρωπαϊκά στην ανεργία τον Ιούλιο με 27,2% και με 2,5 εκατομμύρια Έλληνες να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο, Ευρωπαίοι, ΔΝΤ και τραπεζίτες, σαν να μη συνέβη τίποτε από άλλα αυτά, σιγοντάρουν το κυβερνητικό "success story".

Η δίνη στην οποία μπαίνει στο γ' τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης λόγω Ρωσίας μετά και την στασιμότητα του β' τριμήνου, το πάντοτε ορατό ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και η ανάγκη της διοίκησης του ΔΝΤ να δείξει αποτελέσματα τόσο στα μέλη του όσο και σε χώρες υποψήφια θύματα, όπως η Ελλάδα, ώθησε το "σύστημα" να διαφημίσει τα Μνημόνια.

Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, καλώντας την κυβέρνηση μιας χώρας που καταστράφηκε οικονομικά από τα Μνημόνια, με σχετική παρότρυνση στον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη, να "διαφημίσει" το Μνημόνιο ως ένα... επιτυχημένο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (!) σε Ιταλία και Γαλλία, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους.

Προτού περάσουν 24 ώρες, ο Β. Σόιμπλε χαρακτήρισε τα προγράμματα διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης «success story»! «Οι χώρες που βρίσκονται στην 'ομπρέλα' διάσωσης έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο. Αυτό εξελίχθηκε σε μια 'ιστορία επιτυχίας' δήλωσε στην Passauer Neue Presse για να διαφημίσει τα "επιτεύγματα" του Μνημονίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η Alpha Bank, αυτό που έκανε η Ελλάδα στην περίοδο 2010 - 2014 θα πρέπει να αρχίσει κάποια στιγμή να το εφαρμόζει και η Αργεντινή. "...Σε αυτή την προσπάθεια προσαρμογής η Αργεντινή θα διαπιστώσει, ενδεχομένως, και το ότι η σταθεροποίηση και η πραγματική - διεθνώς ανταγωνιστική - ανάπτυξη δεν θα είναι δυνατόν να εγκαθιδρυθούν αν η κυβέρνησή της δεν ξεκινήσει την προσπάθεια για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και για την απαλλαγή της από το στίγμα τού να θεωρείται σήμερα παγκοσμίως ως χώρα που περιμένει τους διεθνείς επενδυτές που τη χρηματοδοτούν στη γωνία, για να κηρύξει στάση πληρωμών..." αναφέρει.

Παράλληλα, έγινε γνωστό στην Ουάσιγκτον ότι ο Πόουλ Τόμσεν δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Παρισιού (θα ηγηθεί ο νέος επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ρισί Γκογιάλ), καθώς (προφανώς για το κατόρθωμά του να καταστρέψει μια χώρα) πήρε προαγωγή - ανέλαβε τις αρμοδιότητες διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος!

ΘΑΝ.ΠΑΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0