Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθεσε δημόσια ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στο Ναυτεμπορική TV και τη δημοσιογράφο Μάγκυ Δούση.
Κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κατάσταση» στο κόμμα, καταφέρθηκε με οξείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Σωκράτη Φάμελλου τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί και, άμα στηρίζει την ΕΛ.Α.Σ. «να πάει εκεί και να δούμε αν θα σε πάρει». Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε πως βάζει υποψηφιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο απέδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «προσωπική ανεπάρκεια» και «στάση υποτέλειας» ενώ είπε πως στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου «του τη χάρισα γιατί δεν πήγα στον δεύτερο γύρο». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως «μάλλον άργησε», προανήγγειλε πως «θα το φτάσω μέχρι το τέλος» και ανέφερε πως πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση της Κ.Ε., να ληφθεί απόφαση της Κ.Ε. για την επαναφορά του στην Κ.Ο. όπου οι βουλευτές που θα μείνουν θα εκλέξουν αρχηγό. Ερωτηθείς για όσα ακούστηκαν περί συλλογικής ηγεσίας, είπε πως «αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν και ομάδα χωρίς αρχηγό είναι μηδέν» και περιέγραψε είπε πως η συλλογική ηγεσία περιλαμβάνει όλους αυτούς που έδωσαν μάχη και συγκρούστηκαν με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα.
Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει δυναμική στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και είπε πως το κόμμα θα πρέπει να κατέβει στις εκλογές, να ξαναστήσει το μηχανισμό και να προχωρήσει σε πρόσκληση συνεργασιών στη Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ, όσους από το ΠΑΣΟΚ αποστασιοποιηθούν και, αργότερα, στην ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα στη βάση ενός ξεκάθαρου πολιτικού πλαισίου κατά της ολιγαρχίας και υπέρ του λαού.