Live τώρα    
Καύσωνας / Κλείνουν πάρκα, άλση και δάση υπό τον φόβο πυρκαγιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καύσωνας / Κλείνουν πάρκα, άλση και δάση υπό τον φόβο πυρκαγιών

ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τα δάση, τα άλση και τα πάρκα θα είναι κλειστά με αποφάσεις των Περιφερειών, υπό το φόβο πυρκαγιών.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα κεραυνικά φαινόμενα, η εκδήλωση ξηρών καταιγίδων και μπουρινιών κυρίως σε περιοχές στην Ηπειρωτική και Βόρεια Ελλάδα την Παρασκευή, καθώς και η ενίσχυση των ανέμων το Σαββατοκύριακο σε, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη,  Ανατολικό Αιγαίο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αττική, Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο, συνθέτουν ένα κλίμα εκρηκτικό.

Για αυτό το λόγο στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση επιφυλακής σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
  • Στις περιοχές πολύ υψηλής επικινδυνότητας τα δάση, τα άλση και τα πάρκα θα είναι κλειστά με αποφάσεις των Περιφερειών.
  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν σε ετοιμότητα τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα εφόσον χρειαστεί. 
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα
  • Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων (μηχανήματα έργου, υδροφόρες, εθελοντικές ομάδες), καθώς και η Δασική Υπηρεσία.
  • Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, το ΕΚΑΒ καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0