Για την εξαφάνιση της παραλίας Αγία Μαρίνα κατηγορούν τα έργα στο λιμάνι της Πλατανιάς κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής που προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Το άκρως ανησυχητικό θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτών και φορέων της περιοχής Αγίας Μαρίνας, καθώς η εξαφάνιση της παραλίας έχει σημαντικές περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας zarpanews, τα βράχια έχουν αποκαλυφθεί ενώ ένας τεράστιος όγκος άμμου έχει χαθεί με αποτέλεσμα για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και οδηγούς, η Αγία Μαρίνα να χαρακτηρίζεται πλέον ως «βραχώδης παραλία».
«Αφετηρία αυτής της διάβρωσης είναι η κατασκευή του λιμενίσκου του Πλατανιά. Αυτό το οποίο διαπιστώνουμε χρόνο με τον χρόνο είναι μια συνολική υποβάθμιση της ποιότητας των παραλιών που φτάνει πλέον σε ένα επικίνδυνο όριο. Είναι πλέον δεκάδες τα ατυχήματα των επισκεπτών, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση του αιγιαλού τουλάχιστον όχι έτσι όπως τον γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Η χωροθέτηση και η κατασκευή του λιμανιού έχει επιφέρει την πολύ μεγάλη καταστροφή ανατολικά. Αυτό άλλωστε επισημαίνεται και στην έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ» σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Κωνσταντίνος Σταματάκης, εκπρόσωπος συλλογικότητας πολιτών αλλά και επιθεωρητής για τις γαλάζιες σημαίες, τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το λιμάνι δουλεύει σαν αμμοπαγίδα. Δεν αφήνει την άμμο από τον ποταμό Ιάρδανο να κατεβαίνει στην παραλία με αποτέλεσμα να την έχει καταστρέψει και γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας».
Με την προσφυγή στο ΣτΕ κάτοικοι και φορείς της περιοχής ζητούν να ακυρωθούν οι αδειοδοτήσεις του λιμανιού και να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα, ενώ παράλληλα ζητούν να προχωρήσει άμεσα η συνολική μελέτη για την προστασία του παραλιακού μετώπου.