Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.7°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
21.6°C23.7°C
1 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
19.4°C21.0°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.6°C
4 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C18.9°C
0 BF 55%
Μετρό Θεσσαλονίκης / Μπάχαλο και 3 μήνες καθυστέρηση στην επέκταση της Καλαμαριάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό Θεσσαλονίκης / Μπάχαλο και 3 μήνες καθυστέρηση στην επέκταση της Καλαμαριάς

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI)

Ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρίστος Δήμας, παραδέχθηκε από τη Θεσσαλονίκη ότι η επέκταση του μετρό προς Καλαμαριά θα έχει καθυστέρηση, τουλάχιστον, 3 μηνών στην παράδοσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και η κυβέρνηση επέμενε ότι η επέκταση της Καλαμαριάς θα έχει παραδοθεί στο τέλος Νοεμβρίου του 2025, πλέον η νέα ημερομηνία είναι για τον Φεβρουάριο του 2026 με ανοικτό το ενδεχόμενο για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.

Ο Χρίστος Δήμας στις δηλώσεις του για την καθυστέρηση μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως και για τα ζητήματα τεχνικής φύσης που ευθύνονται για την καθυστέρηση παράδοσης της επέκτασης στην Καλαμαριά.

«Επειδή υπάρχουν και ζητήματα τεχνικής φύσεως, για κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να μην λειτουργεί το μετρό, άρα όλα αυτά μας προσθέτουν λίγο χρόνο», ήταν χαρακτηριστικά η δήλωσή του.

Το μεγάλο ζήτημα που προβληματίζει υπουργείο και Ελληνικό Μετρό είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να γίνουν διακοπές στη βασική γραμμή του μετρό καθώς η γραμμή της Καλαμαριάς αποτελεί κλάδο της βασικής γραμμής που είναι σε λειτουργία καθώς η επέκταση δεν κατασκευάζεται σε άλλο επίπεδο.

Τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά το πρώτο διάστημα λειτουργίας της βασικής γραμμής έχουν τρομοκρατήσει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καθώς η επέκταση της Καλαμαριάς θα πρέπει να «κουμπώσει» στη βασική γραμμή χωρίς να εμφανιστούν προβλήματα.

Στη Βουλή το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ 

Να σημειωθεί ότι το θέμα της καθυστέρησης και των επεκτάσεων του μετρό Θεσσαλονίκης έφερε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου.
Η βουλευτής καλεί τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1] Διαθέτει η κυβέρνηση σχεδιασμό για τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ στα Δυτικά και Ανατολικά της Θεσσαλονίκης; Ποιος είναι αυτός;           Θα υπάρξει σύνδεση του Αεροδρομίου “Μακεδονία” με τον τερματικό σταθμό της Μίκρας με το ΜΕΤΡΟ;

2] Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για αυτές τις επεκτάσεις και ποιο είναι αυτό;

3] Σε ποια φάση βρίσκονται αυτήν τη στιγμή η επέκταση στα Δυτικά και η σύνδεση με το Αεροδρόμιο;

4] Υπάρχει χρηματοδότηση των αναγκαίων επεκτάσεων;
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL