Live τώρα    
8°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
6.2°C8.4°C
2 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
6.6°C8.8°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
7.6°C11.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
8.3°C9.8°C
6 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
4 °C
3.9°C4.6°C
1 BF 81%
Μήλος - Σαρακήνικο / Μπλόκο στο 5άστερο ξενοδοχείο μετά τον σάλο - «Ελέγχεται η άδεια» λέει το ΥΠΕΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήλος - Σαρακήνικο / Μπλόκο στο 5άστερο ξενοδοχείο μετά τον σάλο - «Ελέγχεται η άδεια» λέει το ΥΠΕΝ

Η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο
ΙΝΤΙΜΕ

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν με το τεράστιο ξενοδοχείο που ξεκίνησε να χτίζει επιχειρηματίας στη γνωστή παραλία Σαρακήνικο της Μήλου -η ανέγερση του οποίου ισούται με οικολογική καταστροφή- με το υπουργείο Περιβάλλοντος να λέει μετά τον σάλο ότι «ελέγχεται η οικοδομική άδεια».

Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο σε έκταση τριών στρεμμάτων με πολυτελείς βίλες με πισίνες και όπως φαίνεται και σε σχετικά πλάνα του Mega η ανέγερσή του ήταν ήδη σε εξέλιξη, με μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα να εκτελούν εργασίες στο χώρο.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται αναφορικά με το ποιος έδωσε την οικοδομική άδεια και με ποια κριτήρια, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο επιχειρηματίας είχε επτά άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την πρώτη να χρονολογείται το 2018 και οι περισσότερες το 2023.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με αργά αντανακλαστικά ήρθε μετά τον σάλο να πει ότι προχωρά σε «ενέργειες» για το υπό ανέγερση ξενοδοχειακό συγκρότημα και ότι «απεστάλη έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ προς την ΥΔΟΜ Μήλου, για να προχωρήσει άμεσα σε διακοπή εργασιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας της οικοδομικής άδειας».

Αναλυτικά από το ΥΠΕΝ ανέφεραν τα εξής: «Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση οι ενέργειες του ΥΠΕΝ σχετικά με το υπό ανέγερση ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Σαρακίνικο της Μήλου είναι οι εξής:

Απεστάλη έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος της νομιμότητας της υπ' αριθμ. 1134683/25-07-2024 οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε από την ΥΔΟΜ Μήλου και αφορά στην ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Επίσης, απεστάλη έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ προς την ΥΔΟΜ Μήλου, για να προχωρήσει άμεσα σε διακοπή εργασιών μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας της οικοδομικής άδειας.

Επισημαίνεται ότι ξεκινάει ο πολεοδομικός σχεδιασμός στο νησί με την εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) του Δήμου Μήλου, όπου από τις προδιαγραφές προκύπτουν σαφείς οδηγίες στους μελετητές για την προστασία του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές όπως είναι το Σαρακίνικο.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρεμβαίνει άμεσα όταν εντοπίζονται ζητήματα σχετικά με την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, όπως στην περίπτωση της Μυκόνου και της Σαντορίνης, εφαρμόζοντας ελέγχους για αυθαίρετες κατασκευές ή αναστέλλοντας τις οικοδομικές άδειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
ΑΝΑΛΥΣΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης / Θέλει να σώσει μόνο τον εαυτό του - Εισηγήσεις «να πάρει κεφάλια» κορυφαίων υπουργών

Πρόταση να έχει γίνει ανασχηματισμός ως τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών, κίνηση που είναι αμφίβολο αν θα αποδώσει

SOCIAL