Συναγερμός σήμανε γύρω στις 6 το πρωί, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να εισέλθουν στον σταθμό «Νέα Ελβετία» του μετρό από καταπακτή επί της οδού Αλλατίνη.
Η καταπακτή αυτή χρησιμοποιείται ως έξοδος διαφυγής σε περιπτώσεις ανάγκης, ωστόσο οι δράστες επιχείρησαν να την χρησιμοποιήσουν για να μπουν στις σήραγγες του μετρό.
Η απόπειρα έγινε αντιληπτή άμεσα από το προσωπικό ασφαλείας του μετρό, το οποίο ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές, με αποτέλεσμα οι άγνωστοι να τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τη δράση τους.
Oι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε μια μεταλλική πόρτα που οδηγεί στις σήραγγες.
H εταιρεία THEMA, η οποία διαχειρίζεται το μετρό, δήλωσε ότι δεν προκλήθηκαν άλλες φθορές.
Η αστυνομία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό και το Τμήμα Ασφάλειας Πυλαίας διεξάγει περαιτέρω ανακρίσεις προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.
Το περιστατικό ανέδειξε την ανάγκη για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στους σταθμούς του μετρό, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διασφαλίσουν ότι τέτοιες απόπειρες δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον.