Live τώρα    
Αμπελόκηποι - Έκρηξη / Απολογείται για τρομοκρατία ο 31χρονος που έχει συλληφθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αμπελόκηποι - Έκρηξη / Απολογείται για τρομοκρατία ο 31χρονος που έχει συλληφθεί

Αμπελόκηποι έκρηξη
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες που τον «τοποθετούν» στη βασική ιδρυτική ομάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε επίθεση με βόμβα μεγάλης ισχύος, θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ο 31χρονος που εμφανίστηκε στις Αρχές και συνελήφθη μετά την έκρηξη στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους.

Με την απολογία που καλείται να δώσει στη δικαστική λειτουργό, ο κατηγορούμενος καλείται να δώσει τη δική του εκδοχή για το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του και αφορά τέσσερις κατηγορίες σχετικές με συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική ομάδα και τρομοκρατικές πράξεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, ο 31χρονος αναμένεται να διατυπώσει την πλήρη άρνηση του απέναντι στις κατηγορίες και να επαναλάβει όσα φαίνεται να ισχυρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αντιτρομοκρατική, όπου εμφανίστηκε για να εξηγήσει την εμπλοκή του με το διαμέρισμα στο οποίο εξερράγη κατά λάθος στα χέρια του 36χρονου νεκρού άνδρα η βόμβα προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του και τον σοβαρό τραυματισμό της 32χρονης συντρόφου του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται πως η όλη εμπλοκή του στην υπόθεση αφορά τη διευκόλυνση που έκανε η σύντροφος του - και πλέον συγκατηγορούμενη του - στον διαμελισμένο άντρα και την φίλη του για να μείνουν στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους. Φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το ζευγάρι και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με δράση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα και η φίλη του 31χρονου που βρισκόταν εκτός Ελλάδας και σε βάρος της εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τις ίδιες κατηγορίες. Η ίδια παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αντιτρομοκρατική. Έπειτα από συνεννόηση με τις αρχές, η 30χρονη μέσω Βέρνης επέστρεψε στη χώρα, όπου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την περίμενε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Η γυναίκα κράτησε αρνητική στάση και ζήτησε τους δικηγόρους τους. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μαρτυρία της γυναίκας αυτής ήταν «κλειδί» για τις εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής για το πότε θα γινόταν το χτύπημα, καθώς φέρεται η ίδια να είπε ότι την κάλεσε ένας άνδρας δίνοντας το όνομά του και της είπε ότι θα πήγαινε να τις αφήσει τα κλειδιά το βράδυ της Πέμπτης. Έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα θα γινόταν την ημέρα Πέμπτη.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και η πολυτραυματίας η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη και νοσηλεύεται φρουρούμενη καθώς σε βάρος της επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Στο μεταξύ, ορισμένα από τα ευρήματα από τις έρευνες που έκανε μετά την ισχυρή έκρηξη στους Αμπελόκηπους,δημοσίευσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με όπλο, γεμιστήρες, περούκες, μάσκες και χειρόγραφα τα οποία εντόπισε σε έρευνες που έκανε σε τρία σπίτια και ένα όχημα μετά την ισχυρή έκρηξη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε τρία σπίτια και ένα όχημα, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια με γεμιστήρες, laptop, tablet και usbsticks, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, «καθώς και μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου, όπως περούκες και ολοπρόσωπες μάσκες, πλήθος κλειδιών, χειρόγραφες σημειώσεις και σχεδιαγράμματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0