Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.0°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.5°C24.8°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.8°C23.2°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
0 BF 52%
Δημοτικό κτίριο Βύρωνα / Τρύπωσε αλεπού – Σώθηκε από την ΑΝΙΜΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημοτικό κτίριο Βύρωνα / Τρύπωσε αλεπού – Σώθηκε από την ΑΝΙΜΑ

PHOTO ANIMA

Έκπληκτοι οι υπάλληλοι σε διοικητικό κτίριο του δήμου Βύρωνα είδαν μια  αλεπού να έχει τρυπώσει στα γραφεία τους. Αμέσως έβγαλαν φωτογραφίες και ενημέρωσαν την ΑΝΙΜΑ

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής από τις φωτογραφίες που έστειλε υπάλληλος του δήμου Βύρωνα αντιλήφθηκαν ότι η αλεπού χρειαζόταν βοήθεια και ήταν εφικτή η σύλληψή της. 

ΑΛΕΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
PHOTO ANIMA

Στο διοικητικό κτίριο του δήμου Βύρωνα έσπευσε ένας ειδικευμένος διασώστης και ένας κτηνίατρος οι οποίοι και κατάφεραν να «συλλάβουν» την αλεπού.

PHOTO ANIMA

Όπως αναφέρει η ΑΝΙΜΑ, η αλεπού ξεκίνησε φαρμακευτική αγωγή καθώς ταλαιπωρείται από δερματικό νόσημα.

PHOTO ANIMA

Η ΑΝΙΜΑ επισημαίνει ότι η αποστολή ομάδας διάσωσης ήταν εφικτή καθώς η αλεπού είχε εγκλωβιστεί μέσα σε κτίριο.

PHOTO ANIMA

Αντίθετα, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν εμφανίζονται σε πάρκα, άλση και αυλές σπιτιών, η «σύλληψη» της αλεπούς δεν είναι εφικτή.

Όπως σημειώνει η ΑΝΙΜΑ, δέχεται, τουλάχιστον, ένα τηλέφωνο και ένα δυο μηνύματα την ημέρα για αλεπούδες μέσα σε αστικό ιστό και κάποιες φορές η συνομιλία δεν πάει και τόσο καλά, γιατί δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των καλούντων.  

PHOTO ANIMA

Οι αλεπούδες έχουν εγκατασταθεί εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια στην καρδιά της Αθήνας και στα γύρω προάστια αλλά οι συμπολίτες μας ακόμη ξαφνιάζονται όταν τις συναντούν. 

Αλεπού εμφανίζεται στον Λυκαβηττό, στου Φιλοπάππου, στην Ακρόπολη. Αλεπούδες στη Δραπετσώνα, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω, στον Άλιμο. Αλεπούδες στο Γαλάτσι, στον Περισσό, στη Νέα Ιωνία. Και, βεβαίως, αλεπούδες στην Πεύκη, στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, στη Βούλα, στη Βάρη, στη Γλυφάδα. 

PHOTO ANIMA

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους που απευθύνονται στην ΑΝΙΜΑ για αυτό το θέμα ότι μια υγιής και εύρωστη αλεπού δεν πιάνεται εύκολα», σημειώνει η οργάνωση και επισημαίνει ότι «μπορούμε, και το κάνουμε, να συλλάβουμε μια καταβεβλημένη αλεπού ή τραυματισμένη και να τη θεραπεύσουμε».

Η ΑΝΙΜΑ επισημαίνει ότι πρέπει να συνηθίσουμε πως πλέον οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε «αστικά» ζώα σε όλη την Ευρώπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL