Νέα διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τετραμελούς οικογένειας, θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα αύριο Παρασκευή (6/10).
Όπως αναφέρει η οικογένεια ο αγοραστής, ο οποίος μέσα του δικηγόρου του είχε ενημερώσει ότι θα «έκανε πίσω», υπαναχώρησε. «Πήγε με κλητήρα απροειδοποίητα και άλλαξε όλες τις κλειδαριές» τονίζουν σε σχετική ανάρτηση, που έχει δημοσιευθεί στα social media τους ο Ορέστης Χριστοφής και η Όλγα Τσιμπίδα, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
«Δεν είναι καθόλου τυχαία και η συγκυρία που έχουμε εκλογές και το ενδιαφέρον όλων είναι επικεντρωμένο εκεί. Σας παρακαλούμε όλους και όλες να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή την ύπουλη και απαράδεκτη στάση του αγοραστή» προστίθεται μεταξύ άλλων, στην σχετική ανάρτηση.
Η οικογένεια καλεί σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στη οδό Καλλιθέας 9 στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ την κινητοποίηση στηρίζουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας και η συλλογικότητα «Δια Πυρός». Υπενθυμίζεται ότι πλήθος κόσμου είχε ανταποκριθεί και στο κάλεσμα για διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό για την απαράδεκτη έξωση.
Όπως είχε δηλώσει, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 ο κ. Χριστοφής, το αρχικό τους δάνειο για το σπίτι, ήταν 130.000 ευρώ. Η τράπεζα το πούλησε στην doValue ερήμην τους, και τον περασμένο Μάιο βγήκε στο σφυρί. Πλειοδότης είναι ένας συμπολίτης τους, Θηβαίος, ο οποίος τους κάνει έξωση.
«Δεν πήραμε δάνειο με το σκεπτικό να μας χαριστεί κάτι», είπε στην ΑΥΓΗ. Από το 2007 έως το 2012 πλήρωναν μια δόση η οποία είχε φτάσει με τους τόκους τα 780 ευρώ ανά μήνα. Είχαν όμως κι οι δύο δουλειά και αντεπεξέρχονταν. Στο μεταξύ ωστόσο γεννήθηκαν τα δύο τους παιδιά. Κι όταν προσπάθησε η μητέρα να επανέλθει στην αγορά εργασίας, τα λεφτά που έβρισκε ήταν τα ίδια ή λιγότερα από αυτά που έπρεπε να δίνουν σ’ έναν άνθρωπο για να κρατάει τα παιδιά, τις ώρες που θα έλειπαν κι οι δύο.
«Καταφέραμε να πετύχουμε με την τράπεζα μια ρύθμιση για δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι το μεγάλο μας δάνειο (σ.σ. πήραν 89.000 ευρώ από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας μέσω της Εθνικής) θα γινόταν ενιαίο με το άλλο ποσό που είχαν πάρει βοηθητικά από την Εθνική (41.000 ευρώ). Για δύο χρόνια αυτά τα χρήματα τα δώσαμε κανονικά. Όπως είχαμε κάνει δηλαδή και με τα προηγούμενα» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά η ανάρτηση της οικογένειας
Έχουμε χάσει την γή κάτω από τα πόδια μας!
Μας τα έγραφαν παθόντες αλλά καλή την πίστη δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μας φερθούν έτσι!
Ο αγοραστής που μέσω του δικηγόρου του, μας είχε ενημερώσει ότι έκανε πίσω για το σπίτι μας...
Πήγε με κλητήρα απροειδοποίητα και άλλαξε όλες τις κλειδαριές!!!
Δεν ξέρουμε τί τον έκανε να αλλάξει την αρχική του δήλωση ότι υπαναχωρεί.
Δεν είναι καθόλου τυχαία και η συγκυρία που έχουμε εκλογές και το ενδιαφέρον όλων είναι επικεντρωμένο εκεί.
Σας παρακαλούμε όλους και όλες να σταθείτε δίπλα μας σε αυτή την ύπουλη και απαράδεκτη στάση του αγοραστή!
Την Παρασκευή σας καλούμε στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σπίτι μας στη οδό Καλλιθέας 9 στους Αγίους Θεοδώρους.
Διότι είναι ακόμη σπίτι μας μιας και εκκρεμούν ακόμη δικαστήρια!
Τώρα σας χρειαζόμαστε δίπλα μας κε Δήμαρχε Γιωργος Αναστασίου εσάς και το επιτελείο σας όπως μας στήριξατε τον Αύγουστο και γράφατε για τον αγώνα μας που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο!
Πάλι σας χρειαζόμαστε κυρία Γιώτα Πούλου και κύριε Απόστολος Γκλέτσος και ελπίζουμε ότι θα σταθείτε δίπλα μας και σε αυτή την μάχη!
Τώρα σας χρειαζόμαστε και εσάς κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι κύριοι Αντώνη Τουλουμάκο και Αλέκος Στάικος καθώς και τους υποψηφίους σας δίπλα μας πριν τις συγκεντρώσεις σας!
Και την Παρασκευή και όποτε χρειαστεί! Δίπλα σε εμάς και στον κάθε έναν που ακολουθεί!
Τώρα σας χρειαζόμαστε όλους!
Να παλέψουμε την αδικία του συστήματος!
Δε θα αφήσουμε κανένα να γράψει τον επίλογο της ζωής μας, θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!