Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
23.8°C28.2°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.7°C25.5°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C23.2°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.6°C24.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 41%
Κακοκαιρία Daniel / Δραματικές ώρες σε Βόλο και Πήλιο - Αγωνία για τους αγνοούμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Daniel / Δραματικές ώρες σε Βόλο και Πήλιο - Αγωνία για τους αγνοούμενους

kakokairia-volos
Forecast Weather Greece

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel η χώρα μας, με την κατάσταση να είναι δραματική σε Μαγνησία και Σποράδες, ενώ καταστροφές έχουν σημειωθεί στη Λάρισα, τη Χαλκιδική και την Ηλεία. Πριν λίγο νέο μήνυμα από το 112 εστάλη σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας και υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα.

Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία που δοκιμάζεται από την φονική κακοκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Ένας ακόμη αγνοείται στο Βόλο, ενώ αίσιο ήταν το τέλος για το ζευγάρι που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Πηλίου και εντοπίστηκαν από την Πυροσβεστική. Πρόκειται για ζευγάρι Αυστριακών, το οποίο παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη ποτάμια που σχηματίστηκαν από την καταρακτώδη βροχή, από το σπίτι τους στο νότιο Πήλιο, στην Ξινόβρυση.

Νωρίτερα, το μεσημέρι ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο.

Εικόνες καταστροφής

Δραματική η κατάσταση στον Βόλο, όπου οι δρόμοι πλημμύρισαν, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο λόγω βλαβών στα δίκτυα.

Επίσης στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες .

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με εντολή της αστυνομίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ γίνονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών με βάρκες.

Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου - Αργαλαστής.

Γηροκομείο Βόλου
gegonota.news

 

Πλημμύρισε και το νοσοκομείο Βόλου, αναβλήθηκαν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες και θα πραγματοποιηθούν αύριο με εφεδρικό μηχάνημα. Στην Αγριά πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.

Πλημμύρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκενώθηκαν επίσης το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής στο Πήλιο αλλά και το γηροκομείο του Βόλου, ύστερα από ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο από την επέλαση της κακοκαιρίας, καθώς το ρέμα της Αγίας Παρασκευής παρέσυρε την παλιά πτέρυγα προκαλώντας πολύ σοβαρές ζημιές.

Δύσκολη η κατάσταση και σε πολλά χωριά του Πηλίου, όπου υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ πολλά από αυτά είναι αποκλεισμένα καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους λόγω των χωμάτων και των φερτών υλικών που έχουν μεταφερθεί από τους χειμάρρους. Άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σπίτια στη Μηλίνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο Κόκκινο, δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή και η πυροσβεστική τους λέει να ανέβουν σε υψηλά σημεία, την ώρα που τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 

κακοκαιρια-βολος
ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/EUROKINISSI

Δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια απευθύνουν και οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη, όπου είναι χωρίς ρεύμα ενώ η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 παραθεριστές, εκ των οποίων και μία έγκυος, έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο.

Πολύ σοβαρά προβλήματα και στην Σκιάθο, όπου οι δρόμοι του νησιού έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι μάλιστα πως η στάθμη του νερού στη Χώρα του νησιού έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 εστάλη, το μεσημέρι στους κατοίκους της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Πιερίας, των Σποράδων και της Φθιώτιδας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει αύριο το πρωί την Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.  Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία αύριο θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL