Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Έλενα Ακρίτα / «Συγγνώμη» του Protagon και απόσυρση ψευδούς δημοσιεύματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έλενα Ακρίτα / «Συγγνώμη» του Protagon και απόσυρση ψευδούς δημοσιεύματος

Η Έλενα Ακρίτα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να αποσύρει το ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα που αφορούσε σε ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα σχετικά με τη σύλληψη χρήστη του Twitter και υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε το protagon.gr μετά το εξώδικο που απέστειλε η γνωστή δημοσιογράφος.

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook αναρτά τη σημερινή δημοσίευση του protagon.gr με την οποία η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ζητεί συγνώμη από την Ελ. Ακρίτα ξεκαθαρίζοντας: «Διαδώσαμε αναληθώς ότι η κ. Έλενα Ακρίτα τάχθηκε στο πλευρό συλληφθέντος για φερόμενη δημόσια υποκίνηση βίας που τυχαίνει να είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ξεκινήσει το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη».

«Το αληθές είναι ότι η κ. Ακρίτα κατήγγειλε απερίφραστα το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στις Αρχές για την ανεξήγητη σπουδή που επέδειξαν για την σύλληψη ενός προσώπου που χρησιμοποιούσε υβριστικό σύνθημα κατά του επικεφαλής της προηγούμενης κυβέρνησης, σε αναντιστοιχία με την απάθειά τους σε άλλες, βαρύτερες περιστάσεις, χωρίς βέβαια να ασχοληθεί με τον ακριβή νομικό χαρακτηρισμό της πράξης, αφού δεν είχε τέτοιο στόχο», αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του protagon.gr είχε τίτλο «Πολάκης και Ακρίτα στο πλευρό του συλληφθέντα υβριστή του Twitter».

Σημειώνεται ότι ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την προηγούμενη εβδομάδα συνελήφθη άτομο που είχε προχωρήσει σε διέγερση για διάπραξη εγκλημάτων μέσω διαδικτύου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του ανωτέρου ημεδαπού στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την προηγούμενη μέρα (23-05-2023).

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL