Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.9°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.2°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
13.0°C17.7°C
3 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.4°C
2 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C14.1°C
2 BF 94%
ΟΣΕ / Στις ράγες και πάλι το Intercity με επιβάτη τον Γεραπετρίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΕ / Στις ράγες και πάλι το Intercity με επιβάτη τον Γεραπετρίτη

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ INTERCITY
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στις ράγες μπαίνουν σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, τα επιβατικά τρένα στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, έναν και πλέον μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το πρώτο δρομολόγιο της Ηellenic Train θα είναι από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και θα επιβαίνουν ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ  Παναγιώτης Τερεζάκης και στελέχη της Hellenic Τrain και το δεύτερο θα κάνει τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Ο τύποις υπουργός Μεταφορών σε δηλώσεις του επανέλαβε το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί γρήγορης διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι θα χυθεί άπλετο φως.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση ψήφισε το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής διερεύνησης του δυστυχήματος που η ίδια διόρισε προκαλώντας την οργή των οικογενειών των θυμάτων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα με μειωμένα δρομολόγια, χαμηλές ταχύτητες/μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο σταθμάρχες ανά σταθμό, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ειδικότερα, σήμερα τα δρομολόγια έχουν ως εξής: 

Στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα: Από Αθήνα η αμαξοστοιχία IC52, με ώρα αναχώρησης 10:28, από Θεσσαλονίκη η αμαξοστοιχία IC55, με ώρα αναχώρησης 10:08, στη διαδρομή Αθήνα - Καλαμπάκα - Αθήνα: από Αθήνα η αμαξοστοιχία 882, με ώρα αναχώρησης 08:28, από Καλαμπάκα η αμαξοστοιχία 887, με ώρα αναχώρησης 16:45 

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές της Helllenic Train σε επιλεγμένες διαδρομές, έως την πλήρη αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, για την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 είναι προγραμματισμένα τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL