Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.5°C26.6°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
20.2°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
3 BF 36%
ΟΑΣΑ / Κατέρρευσε κομμάτι οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΑΣΑ / Κατέρρευσε κομμάτι οροφής λεωφορείου πάνω σε επιβάτες

Άνδρας μαζεύει το κομμάτι της οροφής που έπεσε από τα καθίσματα του λεωφορείου
;Aννα Π./athenstransport.com

Μετά την πτώση τμήματος της οροφής λεωφορείου της γραμμής 040, άλλο ένα επικίνδυνο περιστατικό έρχεται να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα αστικά λεωφορεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή τη φορά κατέρρευσε πάνω σε δύο επιβάτες μέρος της οροφής της λεωφορειακής γραμμής Χ95. Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου και από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, αφού ευτυχώς το κομμάτι που έπεσε δεν ήταν βαρύ.

Το λεωφορείο κινούταν με προορισμό το Αεροδρόμιο και εκείνη την στιγμή διέρχοταν από τη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία της γραμμής Χ95 έχουν αυξημένη πληρότητα σε συγκεκριμένες ώρες, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όταν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τουρίστες.

Άνδρας μαζεύει το κομμάτι της οροφής που έπεσε από τα καθίσματα του λεωφορείου
Αννα Π./athenstransport.com

Η κ.  Άννα Π., η οποία επέβαινε στο λεωφορείο, είπε στο Athens Transport ότι το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά χωρίς κάποια παρέμβαση του οδηγού, με το κομμάτι της οροφής να βρίσκεται στα καθίσματα μέχρι την άφιξη του λεωφορείου στο Αεροδρόμιο.

Μέχρι σήμερα ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχουν ανακοινώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιότερων λεωφορείων που κινούνται αυτή τη στιγμή στους δρόμους της Αθήνας, κάποια εκ των οποίων έχουν ηλικία που φτάνει τα 30 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα προβλήματα ενίοτε παρουσιάζουν και νεότερα λεωφορεία, όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα οχήματα που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΑ μέσω leasing αλλά και κάποια εκ των οχημάτων που χρησιμοποιούν εταιρείες ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες, ένα ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στο λεωφορείο Α1 προς Βούλα, αφού το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας είχε ξεκολλήσει και ήταν έτοιμο να πέσει. Επιβάτης είχε κάνει καταγγελία μέσα από ανάρτησή του στα social media, δημοσιεύοντας παραλλάλλα σχετικές φωτογραφίες.

Επιβάτιδα καθισμένη στη θέση λεωφορείου κάτω από το σημείο με την ανοιχτή οροφή από όπου έπεσε το κομμάτι
Αννα Π./athenstransport.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL