Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
ΟΣΕ / «Δεν λειτουργεί, δεν φυλάσσεται» - Αποκαλυπτικό έγγραφο με το επικίνδυνο μπάχαλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΕ / «Δεν λειτουργεί, δεν φυλάσσεται» - Αποκαλυπτικό έγγραφο με το επικίνδυνο μπάχαλο

Ράγες και έγγραφο
(EUROKINISSI/AVGI.GR)

Ένα ατελείωτο μπάχαλο επικρατεί στις γραμμές του ΟΣΕ, με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών Κώστα Γενηδούνια να δημοσιεύει φωτογραφία από τις σημερινές (24/3) οδηγίες προς τους οδηγούς. 

Ενώ έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια στον σιδηρόδρομο, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η επανεκκίνηση θα γίνει με ασφάλεια, οι οδηγοί λαμβάνουν χειρόγραφες ειδοποιήσεις για τμήματα που δεν λειτουργούν ή δεν φυλάσσονται.

Ειδικότερα όπως αποκαλύπτει το Δελτίο Ειδοποίησης προς την αμαξοστοιχία 64930, που δημοσίευσε στο Facebook ο κ. Γενηδούνιας τα φωτοσήματα Καστανά δεν λειτουργούν, ενώ επίσης δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται ορισμένα Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ).

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των μηχανοδηγών «αναμένοντας τις γραπτές διαβεβαιώσεις του ΟΣΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γενηδούνιας, σε προηγούμενη ανάρτησή του, είχε δημοσιεύσει έγγραφα που έδειχναν ότι στο δοκιμαστικό δρομολόγιο Ειδομένης εντοπίστηκαν χόρτα στις γραμμές, σβηστά σήματα, κακή έως καθόλου επικοινωνία, τυφλά σημεία, ανύπαρκτο σήμα κινητής τηλεφωνίας. Παρά τις καταγγελίες και τις ανησυχίες των μηχανοδηγών η γραμμή χαρακτηρίστηκε «λειτουργική».

Είχε προηγηθεί δε ανάρτηση του προέδρου των μηχανοδηγών με τις δεκάδες εντολές-οδηγίες που είχαν δοθεί για «βραδυπορία» των συρμών, λόγω μιας πλειάδας προβλημάτων και κινδύνων.

«Οι σημερινές οδηγίες για την "πύλη εξόδου" της χώρας. Κατά τα λοιπά χτες ήθελε και Φλώρινα - Στρυμόνα ο ΟΣΕ. Χωρίς μοντάζ. Εις μνήμην....» είχε σημειώσει στο post ο κ. Γενηδούνιας, αναρτώντας επίσης το σχετικό έγγραφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL