Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Πρυτανεία ΕΚΠΑ / Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν την προμήθεια τροφίμων στους καταληψίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρυτανεία ΕΚΠΑ / Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν την προμήθεια τροφίμων στους καταληψίες

ΜΑΤ δεν αφήνουν αλληλέγγυους να δώσουν τροφή στους καταληψίες
Στιγμιότυπο οθόνης/Youtube

Σκηνές ντροπής έρχονται από την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με τα ΜΑΤ να μην αφήνουν αλληλέγγυους να μεταφέρουν προμήθειες τροφίμων στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο κτίριο που τελεί υπό κατάληψη.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ και των καλλιτεχνικών σχολών που έχουν καταλάβει την Πρυτανεία, βρίσκονται μέσα τις τελευταίες τρεις μέρες χωρίς φαγητό, με τις δυνάμεις καταστολής να προσαγάγουν όποιον επιχειρεί να τους προμηθεύσει με τα βασικά αγαθά.

Το βράδυ της Τετάρτης (15/3) αλληλέγγυοι πολίτες και φοιτητές, ανάμεσά τους η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, επιχείρησαν να παραδώσουν τρόφιμα στην κατάληψη, αλλά συνάντησαν διμοιρία των ΜΑΤ που σχημάτισε τείχος απέναντί τους, απαγορεύοντας τους να προσεγγίσουν την Πρυτανεία.

Μάλιστα, η κα Παπαρούσου επικαλέστηκε εντολείς της που έχουν υπογλυκαιμία και είναι αναγκαίο να έχουν πρόσβαση σε τροφή. Η στάση των ΜΑΤ ήταν απαρέγκλιτη, καθώς και πάλι δεν άφησαν τους ανθρώπους να περάσουν, ακόμα και που απειλείται η υγεία τους.

Η προσπάθεια των αλληλέγγυων να εξηγήσουν την κατάσταση ήταν μάταια, με τους τελευταίους να επιμένουν στην αναγκαιότητα της τροφής, κάνοντας μάλιστα λόγο για εντολές της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. και της κυβέρνησης να αφήσουν τους καταληψίες χωρίς τροφή, προκειμένου να τους εξουθενώσουν.

Οι αλληλέγγυοι κατήγγειλαν την ΕΛ.ΑΣ για «βασανιστήριο της πείνας». «Πρέπει οι άνθρωποι να φάνε μέσα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα», είπε ένας από τους αλληλέγγυους.

«Να λιμοκτονήσουν αυτοί οι άνθρωποι θα είναι ακόμα μία απόφαση κατά της νεολαίας, την οποία την έχετε κατακρεουργήσει», είπε η Άννυ Παπαρούσου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL