Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ειδική Επιτροπή για Τέμπη / Απομακρύνεται ο Ζηλιασκόπουλος μετά τον σάλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειδική Επιτροπή για Τέμπη / Απομακρύνεται ο Ζηλιασκόπουλος μετά τον σάλο

Απομακρύνεται από την Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών που θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη του τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Ειδικότερα, τα ονόματα της Επιτροπής αποφάσισε και έκανε γνωστά χθες ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συμπεριλαμβάνοντας στον κατάλογο και τον καθηγητή Θανάση Ζηλιασκόπουλο. Ο ίδιος, ωστόσο, στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων για την τοποθέτησή του στην Ειδική Επιτροπή. 

Μετά τον σάλο και τη σκληρή κριτική που δέχθηκε, ο ίδιος σήμερα γνωστοποίησε την απόφασή του να παραιτηθεί από την Επιτροπή, ενώ στη θέση του τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η δήλωση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL