Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Τραγωδία στη Λέρο / Τέσσερα παιδιά και μια 20χρονη τα θύματα - Συγκλονίζει ο ψαράς που εντόπισε τα τρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία στη Λέρο / Τέσσερα παιδιά και μια 20χρονη τα θύματα - Συγκλονίζει ο ψαράς που εντόπισε τα τρία

Έρευνες του Λιμενικού
(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ)

Τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 2 έως 5 ετών, και μία 20χρονη γυναίκα είναι τα τραγικά θύματα του ναυαγίου βάρκας με πρόσφυγες ανοικτά της Λέρου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, τα τέσσερα παιδιά – τρία αγόρια και ένα κορίτσι – κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείου Λέρου, όπου είχαν μεταφερθεί, ενώ η γυναίκα είχε ανασυρθεί νεκρή από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. 

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 3 παιδιά και ένας ενήλικας.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες εξακολουθούν να αγνοούνται τρία άτομα και σύμφωνα με το Λιμενικό οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου βρίσκονται και φιλοξενούνται 17 άνδρες και 17 γυναίκες. Όπως δήλωσαν, η βάρκα που τους μετέφερε και βρέθηκε μισοβυθισμένη σε βραχώδη ακτή της Λέρου, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

«Έχω και εγώ παιδιά» - Η συγκλονιστική μαρτυρία ψαρά

«Εγώ δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά, γιατί έχω και εγώ παιδιά και στο μυαλό σου έρχονται πάρα πολλά, δηλαδή να βρω τρεις ψυχές μέσα στην θάλασσα πεθαμένες» δήλωσε ο ψαράς που εντόπισε αρχικά την 20χρονη νεκρή.

«Βρήκα μία γυναίκα πνιγμένη, πήρα το λιμεναρχείο να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ να έρθει να την πάρουν. Μας δίνουν οι γονείς ένα παιδάκι το οποίο δεν είχε σφυγμό, το βάλαμε στο σκάφος, προσπαθούσαμε να το σκουπίσουμε το παιδάκι με πετσέτες και ό,τι είχαμε στο σκάφος μήπως επανέλθει με τίποτα. Το πήγαμε στο νοσοκομείο. Εγώ ο ίδιος το πήγα στο νοσοκομείο το παιδί. Ήταν γύρω στα 6 με 7 ετών. Μετά από μισή ώρα περίπου ξαναβγήκα πάλι περιπολία έξω βόλτα να δω  μαζί με τα μεγάλα σκάφη και βρήκαν ακόμα ένα παιδάκι. Από την ακτή να ήταν το παιδί 30 μέτρα. Ένα μωρό 2 ετών. Ήταν παγωμένο. Κουνούσε τα χεράκια του, τα χεράκια του δεν είχαν σφίξει, του τα κουνούσα εγώ δεν είχαν παγώσει δεν ήταν πέτρα» πρόσθεσε.

«Ήταν η βάρκα εδώ πέρα ανοιχτά του Παντελιού έξω από το λιμάνι περίπου 200-250 μέτρα, ήταν τρυπημένα τα μπαλόνια. Υπήρχε πανικός εδώ πέρα έψαχναν, εν τω μεταξύ έβρεχε πάρα πολύ, οι συνθήκες ήταν δύσκολες, πολύ κακοκαιρία, φουρτούνα. Οι άνθρωποι πάλευαν μέσα στο κρύο» ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL