Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σισμανόγλειο / Δραματική κατάσταση - Ασθενείς ξεμένουν για μέρες στα επείγοντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σισμανόγλειο / Δραματική κατάσταση - Ασθενείς ξεμένουν για μέρες στα επείγοντα

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στο «απροχώρητο» έχει φτάσει η κατάσταση στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» όπως καταγγέλλει το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της της πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας αλλά και της υποστέλεχωσής του.

Σε επιστολή της ΕΙΝΑΠ  προς το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του νοσοκομείου και φορείς του χώρου της Υγείας τονίζεται ότι εδώ και ένα μήνα η κατάσταση «έχει φθάσει στο απροχώρητο», με ασθενείς να ξεμένουν για μέρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, μετά τη λήξη των τελευταίων εφημεριών 9 και 13 Ιανουαρίου, περίπου  30 ασθενείς παρέμεναν στο ΤΕΠ γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη και μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες μέχρι μέρες μετά

Μετά την εφημερία της περασμένης Τρίτης 17 Ιανουαρίου παρέμειναν στο ΤΕΠ 43 ασθενείς, κυρίως για πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά. Αρκετές ώρες ή και μέρες αργότερα, βρέθηκαν νοσηλευτικές κλίνες σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.

«Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί και πρωινή εφημερία δύο ημέρες μετά τη γενική εφημερία, οι διαθέσιμες κενές κλίνες πριν την εφημερία είναι πλέον ελάχιστες», υπογραμμίζει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, διευκρινίζοντας ότι κατά την έναρξη της εφημερίας στις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν μόλις 7 κενές κλίνες για παθολογικά περιστατικά, 1 για χειρουργικά και 2 για πνευμονολογικά.

Τονίζεται στην επιστολή ότι «είναι πλέον δεδομένο ότι η εφημερία του νοσοκομείου έχει υποστεί έμφραγμα».

Παράλληλα η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τραγική υποστελέχωση των δύο παθολογικών τμημάτων, που από την αρχή του 2023, λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχουν απομείνει με τρεις ειδικευμένους το κάθε ένα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση με τα δύο χειρουργικά τμήματα, στα οποία υπηρετούν τρεις ειδικευμένοι στο ένα και τέσσερις στο άλλο (ο ένας με παράταση συνταξιοδότησης).

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την γρήγορη μεταφορά των ασθενών από το ΤΕΠ στα τμήματα, μετά το τέλος της πρωινής και γενικής εφημερίας, την αναδιάρθρωση της πνευμονολογικής εφημερίας του Λεκανοπεδίου, και την άμεση προκήρυξη 6 θέσεων παθολόγων, 5 χειρουργών και 2 θωρακοχειρουργών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL