Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Το συγκλονιστικό δρώμενο από μαθητές που θορύβησε τα ΜΑΤ (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος / Το συγκλονιστικό δρώμενο από μαθητές που θορύβησε τα ΜΑΤ (βίντεο)

avgi.gr

Με βολές κατά εκείνων των συστημικών ΜΜΕ που φροντίζουν να αναπαράγουν μόνο την επίσημη ενημέρωση δια χειρός ΕΛΑΣ, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών, τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώντα Κορκονέα.

Στο θεατρικό δρώμενο οι μαθητές, δηλώνουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους σε εκείνα τα ΜΜΕ που προσπαθούν να αναδείξουν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Οι μαθητές προετοίμαζαν εδώ και μια εβδομάδα το μονόπρακτο σε μια προσπάθεια να αναδείξουν ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία συνεχίζεται με τελευταίο παράδειγμα τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πρόταξαν τις ασπίδες τους όταν οι μαθητές θέλησαν να πάνε στο θεατράκι του Στρέφη για να παρουσιάσουν και εκεί το δρώμενο. 

avgi.gr

Η εντολή από τον ασύρματο ήταν «Δεν προβαίνετε σε καμία ενέργεια παρακολουθείτε τα άτομα από μακριά», όπου άτομα είναι οι... μαθητές. Χαρακτηριστική η στιχομυθία που κατέγραψε ο ρεπόρτερ της «Αυγής», Κώστας Παπαντωνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL