Τον ισχυρισμό ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου κατείχε πορνογραφικό υλικό με μικρά παιδιά με «σκοπό να γράψει κάτι με καταγγελτικό πρόσημο ως προς τις συμπεριφορές σεξουαλικής κακοποίησης», εξέφρασε ο συνήγορος του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης από τις 18 Οκτωβρίου.
Ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι ο πελάτης του ήθελε πρωτογενές υλικό για τη συγγραφή του νέου του βιβλίου του, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον συνήγορο του Β. Παπαθεοδώρου ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων όταν ήθελε να γράψει καταγγελτικά για τον ρατσισμό «προσέφυγε σε βιντεοληπτικό υλικό ακροδεξιών οργανώσεων. Αντίστοιχα για την ξενοφοβία και σχολική βία».
Παράλληλα, ο Στ. Γεωργόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο Β. Παπαθεοδώρου δεν έχει δει όλο το υλικό που έχει κατεβάσει αλλά «κατά διαστήματα ανέτρεχε» στα εν λόγω βίντεο με σκοπό τη συγγραφή βιβλίου.
Τέλος, ο δικηγόρος, πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει καταγγελία εναντίον του πελάτη του ότι «πρόσβαλε κάποιο παιδί» και διευκρίνισε ότι η κατοχή πορνογραφικού υλικού με παιδιά αποτελεί κακούργημα.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Β. Παπαθεοδώρου ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος καθώς «έπεσε στην τσιμπίδα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό το οποίο εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας. Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με διαρροές της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
