Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.5°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
15.9°C21.0°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C21.5°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.4°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.7°C17.9°C
0 BF 48%
Καβάλα / Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το αδιανόητο διπλό έγκλημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καβάλα / Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το αδιανόητο διπλό έγκλημα

Περιπολικό στο σημείο της δολοφονίας στην Καβάλα
(INTIME NEWS/ΗΛΙΑΣ ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ)

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία της 30χρονης γυναίκας και του 10 μηνών βρέφους που είχε αποκτήσει με τον 56χρονο δράστη του φονικού.

Ο 56χρονος παρέσυρε μητέρα και παιδί στο ποιμνιοστάσιό του στην ορεινή κοινότητα Λεκάνη στον Δήμο Νέστου της Καβάλας και τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στο newsit.gr, ο ξάδερφος του 56χρονου, τον οποίο πήρε τηλέφωνο ο δράστης πριν αυτοκτονήσει, περιγράφει όσα αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

«Με πήρε τηλέφωνο στις 9:30. Πριν με πάρει, είχα ακούσει δυο πυροβολισμούς. Με πήρε και μου είπε 2 με 3 φορές “έλα στο μαντρί” και μου το έκλεισε. Όταν ερχόμουν στο μαντρί, άκουσα και τρίτο πυροβολισμό. Όταν έφτασα εδώ, ήταν και οι τρεις νεκροί. Το κεφάλι του ξαδέρφου μου ήταν διαλυμένο, δεν πλησίασα περισσότερο. Το μωρό ήταν δίπλα στην μάνα του», αναφέρει σοκαρισμένος ο ίδιος.

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που είχε νοικιάσει η άτυχη 31χρονη μεταφέρει στο newsit.gr ότι ο δράστης «πήγε από το σπίτι της κατά τις 8 το πρωί και πήρε το παιδί και την κοπέλα. Το θύμα πριν φύγει είπε σε μία γειτόνισσα "αν δεν έρθω σε μία ώρα, ψάξε με". Η γειτόνισσα ανησύχησε, την πήρε τηλέφωνο μετά από μισή ώρα και δεν απαντούσε, μάλλον είχε γίνει το κακό».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 31χρονης, Μάρκος Αποστολίδης, μιλώντας στο kathimerini.gr, η 30χρονη είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της και στο παρελθόν. «Στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, την περίοδο που χώρισαν, ο δράστης είχε απειλήσει τη γυναίκα λέγοντας της πως “αν πάρεις το παιδί και φύγεις θα σε σκοτώσω”. Μου είχε εκφράσει τους φόβους της για αυτόν μήπως της κάνει κάποιο κακό, ωστόσο όταν της είπα να προβεί σε επίσημη καταγγελία δεν θέλησε να το κάνει».

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολίδης, το ζευγάρι απέκτησε το παιδί τον περασμένο Νοέμβριο. Από τον Ιούλιο όμως τα πράγματα μεταξύ τους άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά και οδηγήθηκαν στον χωρισμό.

«Η διαφωνία τους ήταν η ρύθμιση της επιμέλειας και της επικοινωνίας με το παιδί. Φοβόταν μην πάρει η γυναίκα το παιδί στη Γερμανία και δεν το ξαναδεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται. Ήθελε να μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να ρυθμίσει κάποια κληρονομικά θέματα και στη συνέχεια θα γυρνούσε και πάλι πίσω. Άλλωστε ο δράστης έβλεπε το παιδί όποτε ήθελε και είχε συχνές επικοινωνίες μέσω Skype» εξήγησε ο κ. Αποστολίδης.

«Δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Την περασμένη Τρίτη (27/9) είχαμε ένα δικαστήριο για την επιμέλεια και η απόφαση δεν έχει βγει ακόμη. Ωστόσο τα πνεύματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο δικαστήριο ήταν ήρεμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανε κάτι τέτοιο» κατέληξε ο δικηγόρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL