Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C18.0°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.6°C16.7°C
1 BF 80%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C18.7°C
1 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.8°C17.1°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
0 BF 94%
ΔΕΣΦΑ / Χάκερ πίσω από την κυβερνοεπίθεση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΣΦΑ / Χάκερ πίσω από την κυβερνοεπίθεση

Χάκερ
πηγή Pixabay

Κυβερνοεπίθεση είχε δεχθεί πριν από ημέρες ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Συγκεκριμένα στις  20 Αυγούστου ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση σε μέρος της υποδομής πληροφορικής του «από κυβερνοεγκληματίες που προσπάθησαν να έχουν παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία και με επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αρχείων και δεδομένων».

Ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε ότι απενεργοποιήθηκαν προληπτικά υπηρεσίες πληροφορικής, και διασφαλίστηκε χωρίς προβλήματα η επαρκής και ομαλή λειτουργία του εθνικού συστήματος παροχής φυσικού αερίου σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας.

Την επίθεση ανέλαβε η ομάδα κυβερνοεκβιαστών, Ragnar Locker, με ανάρτησή της, ενώ φαίνεται πως ανάρτησαν 361 Gigabyte δεδομένων στο dark web. Στη συγκεκριμένεη ομάδα αποδίδει το FBI ηλεκτρονικά χτυπήματα σε 52 οργανισμούς και εταιρείες που σχετίζονται με κρίσιμες υποδομές στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια

Η ομάδα δημοσίευσε  screenshots από διάφορα αρχεία του ΔΕΣΦΑ που φέρεται να έχει στην κατοχή της.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ τονίζει ότι «παραμένει ακλόνητος στη θέση του να μη συνδιαλέγεται με κυβερνοεγκληματίες». Από τον διαχειριστή σημειώνουν ότι συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού και ότι για την κυβερνοεπίθεση έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL