Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.7°C26.2°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
21.9°C25.3°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C25.4°C
2 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C23.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 36%
Καιρός / «Ποτάμια» οι δρόμοι από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καιρός / «Ποτάμια» οι δρόμοι από την έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Βροχή αττική 1
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)

«Πνίγηκαν» τα βόρεια προάστια από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε το μεσημέρι, την Αττική.

Στην Αγία Παρασκευή, μεταξύ άλλων περιοχών, το φαινόμενο ήταν έντονο με μεγάλο όγκο νερού και ανέμους.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και στο Μαρούσι όπου έκλεισε η οδός Αγίου Αθανασίου με την τροχαία να κατευθύνει τους οδηγούς σε άλλους δρόμους.

βροχη αττικη 2
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)
Βροχή Αττική 3
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ισχυρή βροχή σημειώθηκε, σύμφωνα με τα δεδομένα της εικόνας των βροχοπτώσεων σε ζωντανό χρόνο, από το meteo, στα Βριλήσσια, στο Νομισματοκοπείο, στη Μεταμόρφωση στην περιοχή των Ουρσουλινών Αμαρουσίου και στο ΣΚΡΑ Αττικής ενώ δυνατή βροχή με αστραπές και βροντές σημειώθηκε και στα Μελίσσια.

Βροχές ξέσπασαν και στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ήταν μικρής διάρκειας ενώ δεν προκάλεσαν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα πάντα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στο Τατόι όπου σημειώθηκαν 48.2 mm σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 90 λεπτά, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 700 κεραυνούς. 

Βροχή Αττική 4
(ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI)

Νωρίτερα εκδόθηκε από την ΕΜΥ έκτακτο δελτίο σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται από αύριο Τρίτη έως και την Παρασκευή επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL