Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Υπόθεση Βαλυράκη / Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται δύο ψαράδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπόθεση Βαλυράκη / Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται δύο ψαράδες

Σήφης Βαλυράκης
(EUROKINISSI)

Την Τρίτη 24 Μαΐου αναμένεται να απολογηθούν μετά την κλήση τους από τον ανακριτή Χαλκίδας, οι δύο ψαράδες που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Σύμφωνα με τον Ant1, οι δυο ψαράδες, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη στις 24 Ιανουαρίου 2021, θα παρουσιαστούν στον ανακριτή της Χαλκίδας για να απολογηθούν, από τον οποίο ήδη έχουν λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021, ενώ την ίδια μέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Σύμφωνα με μάρτυρες, τον είχαν δει να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα και σε λειτουργία προπέλα σκάφους.

Η υπόθεση είχε αρχικά τεθεί στο αρχείο, ωστόσο μετά από προσφυγή  της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Κ. Παπαδάκης: Το κίνητρο των δραστών αναζητά η οικογένεια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστα Παπαδάκη, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια.

Ο δικηγόρος μίλησε για παραλείψεις στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ανάκριση που ξεκίνησε από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ευτελή» τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να πάρει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και ότι για αυτό τον λόγο θέλει να βγάλει τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εγκληματική ενέργεια.

Όπως υπογράμμισε η οικογένεια θέλει να μάθει με ποιον τρόπο βρήκε τον θάνατο ο άνθρωπός της, ποιοι το έκαναν και ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών.

Ισχυρίστηκε μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL