Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Γαλλία / Χαιρετίζει τη συμμαχία της Αριστεράς το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία / Χαιρετίζει τη συμμαχία της Αριστεράς το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα

PES

Την ιστορική συμμαχία της Αριστεράς στη Γαλλία χαιρετίζει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES), την οποία χαρακτηρίζει «δυναμική» ενώ εξήρε την συμμετοχή του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος σε αυτή.

Η Αριστερά στη Γαλλία έκανε κοινό μέτωπο και θα κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο απέναντι σε Μακρόν και Λεπέν διεκδικώντας την πρωθυπουργία της χώρας.Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν- Λικ Μελανσόν, το κόμμα των Σοσιαλιστών, το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Κόμμα των Πρασίνων συμφώνησαν να ενωθούν ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Στην Ελλάδα όμως κάποιοι τορπιλίζουν την γαλλική συμμαχία της Αριστεράς και εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε πρώτος να σχολιάσει σε ανάρτησή του πως  «η απόφαση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για κοινή κάθοδο με Μελανσόν, Οικολόγους και Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ακυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν & μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού».

Η ανάρτηση αυτή βέβαια πέραν του αποδοκιμάζει τη γαλλική συμμαχία εγείρει ερωτηματικά για τη στάση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ καθώς προλαβαίνει την επίσημη θέση του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν έχει τοποθετηθεί, δημιουργώντας εσωκομματική αναταραχή.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησή τους ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει «Καμία έκπληξη από την εξέλιξη αυτή που αποτελεί το τελικό στάδιο ενός προδιαγεγραμμένου κατήφορου, φοβάμαι χωρίς επιστροφή. Πρόκειται για απόφαση που επί της ουσίας ακυρώνει τη μεγαλειώδη πορεία του κόμματος του Φρανσουά Μιτεράν και μετατρέπει τους σοσιαλιστές της Γαλλίας σε συνοδοιπόρους του ακραίου και επικίνδυνου λαϊκισμού».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL