Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Υγεία / Κυβερνητικό φιάσκο η Γ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υγεία / Κυβερνητικό φιάσκο η Γ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έπειτα από τρία χρόνια, καθώς η πανδημία ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ηγεσία Εξαδάκτυλου να «παγώσει» τις συλλογικές διαδικασίες. Ωστόσο, όπως ανέμεναν πολλοί, η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, αποτύπωσε στο ygeianet.gr τη διαδικασία και την προσπάθεια της ηγεσίας να διασώσει πάση θυσία το αφήγημα της κυβέρνησης, παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις από την ιατρική κοινότητα.

Στο προσκήνιο βρίσκεται αυτή την περίοδο το νομοσχέδιο Πλεύρη για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Με τις ψήφους όλων των συμμετεχόντων στη Γενική Συνέλευση το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου κρίθηκε ως απαράδεκτο. Ωστόσο, την ίδια ώρα, με τις ψήφους όσων πρόσκεινται στην παράταξη Εξαδάκτυλου το ίδιο νομοσχέδιο αποτελεί βάση για συνέχιση της συζήτησης! Αυτή η στάση αποτέλεσε και ευκαιρία για την οριστική διάσπαση της παράταξης ΔΗΚΝΙ, καθώς δημιουργείται μια νέα ομάδα τριών μελών του Δ.Σ. που ήδη ακολουθούν διαφορετική πορεία.

ΓΚΑΓΚΑ

Επίσης, το «παρών» έδωσε και η Μίνα Γκάγκα για να πει στους συνέδρους τις προσωπικές της απόψεις, που αφορούν την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τη δυνατότητα όλων των γιατρών (ιδιωτών και ΕΣΥ) να είναι «και μέσα, και έξω»! Οι παρευρισκόμενοι μεταφέρουν μια εριστική αντιμετώπιση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας απέναντι σε όσες και όσους τολμούσαν να αφήσουν έστω και ψήγματα αμφισβήτησης στο προσωπικό της όραμα. Μάλιστα, στο τέλος δέχθηκε ευθείες βολές πως στόχος της ήταν να αποπροσανατολίσει τη Γενική Συνέλευση και να… ψαρέψει τυχόν συναινέσεις για το επόμενο κυβερνητικό ανοσιούργημα.

Τέλος, εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ζήτησε να πάρει τον λόγο πριν από όλους τους συνέδρους ώστε να φωτογραφηθεί στο βήμα και να αποχωρήσει. Αποδοκιμάστηκε και αποχώρησε από τη συνέλευση χωρίς να αναλύσει τις σκέψεις του.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους γιατρούς και με την κυβέρνηση να έχει στα σκαριά τη διάλυση του συστήματος Υγείας, η Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ αποτέλεσε μια καταστροφική διαδικασία για τη Νέα Δημοκρατία και ανέδειξε την ανεπάρκεια της ηγετικής ομάδας του Εξαδάκτυλου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL