Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Θανάσης Κουκάκης / Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θανάσης Κουκάκης / Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ

κινητό παρακολούθηση
pexels.com

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από την ΕΥΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου. Η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών.

Την είδηση έκανε γνωστή με τρεις αναρτήσεις του στο Twitter ο ίδιος ο δημοσιογράφος, καλωσορίζοντας την εξέλιξη.

Απαντήσεις για τις αποκαλύψεις γύρω από την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Περιμένουμε να απαντηθεί από την κυβέρνηση για ποιο λόγο παρακολουθούσαν ένα δημοσιογράφο, εάν παρακολουθούσαν και άλλους, θέλουμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα σαν να είναι ο Πούτιν –και να είναι σίγουροι ότι θα απολογηθούν γι’ αυτό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν ζητήσει επίσης το ΚΙΝΑΛ και η ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Κουκάκης έχει καταγγείλει ότι το κινητό του τηλέφωνο παρακολουθείτο επί μήνες, μέσω του λογισμικού Predator, το οποίο εντοπίστηκε από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο (Citizen Lab). Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του, τα μηνύματα, τις εφαρμογές, τις φωτογραφίες και τα e-mail του.

Δημοσίευμα δε της δημοσιογραφικής ομάδας Reporters United αναφέρει ότι στη διάθεσή της έχει κρατικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το καλοκαίρι του 2020 (έναν χρόνο πριν το χακάρισμα του κινητού του Θ. Κουκάκη με το Predator) η ΕΥΠ, η οποία τελεί υπό την άμεση εποπτεία του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφάλειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL