Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.7°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.5°C22.8°C
5 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 23%
Ομόνοια / Σόου με 200 αστυνομικούς για το προφίλ του Θεοδωρικάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομόνοια / Σόου με 200 αστυνομικούς για το προφίλ του Θεοδωρικάκου

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ EUROKINISSI

Το κέντρο της Αθήνας, η Ομόνοια και όλη η γύρω περιοχή έζησαν χθες Τρίτη σκηνές απείρου κάλλους. Καταστηματάρχες, εργαζόμενοι και περιστατικοί έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς αστυνομικής επιχείρησης με 200 αστυνομικούς, ΜΑΤ, drone και αποκλεισμούς δρόμων για περίπου δυο ώρες.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΤ
avgi.gr

Η πρωτοφανής αστυνομική κινητοποίηση καθώς συμμετείχαν ομάδες από ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ, ΜΑΤ, «Πάνθηρες», Τροχαία και Ασφάλεια, έδινε την εντύπωση στους περίοικους ότι επρόκειτο να γίνει το «μεγάλο ξεκαθάρισμα», ότι επρόκειτο να πέσουν στη φάκα της αιφνιδιαστικής «κατάληψης» της Ομόνοιας από αστυνομικούς, τουλάχιστον, νονοί της νύχτας, μέλη σκληρών συμμοριών.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
avgi.gr

Έτσι, όταν τα ΜΑΤ, το drone που μετέδιδε ζωντανή εικόνα από την επιχείρηση στα κεντρικά και οι συνολικά 200 αστυνομικοί αποχώρησαν δίνοντας και πάλι στην κυκλοφορία τους δρόμους, όλοι ανέμεναν με αγωνία να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης.

Μόνο που όταν ανακοινώθηκαν, φάνηκε πως επρόκειτο για ένα αστυνομικό σόου για το προφίλ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Για το προφίλ του Τάκη Θεοδωρικάκου που, όπως η σχετική ανακοίνωση ανέφερε, ο ίδιος έδωσε εντολή για την αστυνομική επιχείρηση με στόχο την «πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης».

Ποια ήταν, όμως, τα αποτελέσματα του αστυνομικού σόου; Με μια λέξη άνθρακας ο θησαυρός. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το γιγαντιαίο αστυνομικό σόου με τους 200 αστυνομικούς, τα ΜΑΤ, το drone και τους αποκλεισμούς δρόμους είχε τα εξής αποτελέσματα:

-125 προσαγωγές μεταναστών που δεν είχαν έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας
-4 συλλήψεις για ναρκωτικά -σε μια περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης
-1 σύλληψη για παρεμπόριο,
-1 σύλληψη για κατοχή πλαστού εγγράφου –διαβατήριο,
-1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,
-54 τροχαίες παραβάσεις για στάθμευση εκ των οποίων και 11 αφαιρέσεις πινακίδων,
-23 λοιπές τροχαίες παραβάσεις (κράνος, ζώνη ασφαλειας κλπ),
-6 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προσπαθεί εναγωνίως να δείξει ότι ο ίδιος και το Μαξίμου έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Ένα προεκλογικό σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που κατέρρευσε με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας καθώς η πραγματικότητα έδειξε ότι τα μεγαλόστομα σχέδια κατέληξαν μόνο σε στοχοποίηση διαδηλωτών και την τρομοκράτηση των πολιτών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL