Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Εκλογές ΕΣΗΕΑ / Ένταση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές ΕΣΗΕΑ / Ένταση για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

ΕΣΗΕΑ

Σύγχυση και αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας, όταν εμφανίστηκαν στις λίστες των υποψηφίων για τα νέα όργανα της  Ένωσης Συντακτών κοινοί υποψήφιοι σε δύο ψηφοδέλτια. Πρόκειται για υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και για το Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, που εμφανίστηκαν συγχρόνως στα ψηφοδέλτια της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» (Μαρία Αντωνιάδου) και «Νέα ΕΣΗΕΑ» (Νίκος Καρούτζος).

Ενώ έγινε εμφανές ότι κάποια ψηφοδέλτια συντάχθηκαν χωρίς τη συναίνεση των υποψηφίων, το βράδυ της Δευτέρας απειλήθηκε επεισόδιο όταν μέλη της παράταξης «Νέα ΕΣΗΕΑ» εισέβαλαν στο γραφείο της προέδρου Μαρίας Αντωνιάδου ζητώντας τα ρέστα. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλυσε η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών, στην οποία η παράταξη της Μ. Αντωνιάδου προσκόμισε τα αποδεικτικά των υποψηφιοτήτων που δεν είχε η άλλη πλευρά.

Εν τω μεταξύ, η σύγχυση συνεχίστηκε και χθες, όταν ακόμη δύο υποψήφιοι απέσυραν τις υποψηφιότητές τους από την παράταξη της «Νέα ΕΣΗΕΑ». Συνολικά, μέχρι το απόγευμα χθες, τα ονόματα πέντε υποψηφίων είτε βρέθηκαν σε δύο ψηφοδέλτια, είτε αποσύρθηκαν από τις υποψηφιότητές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εφορευτική Επιτροπή με την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων σημείωσε ότι «εξέτασε τις αιτήσεις υποψηφιοτήτων αφού έλαβε υπόψη της την ένσταση και τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL