Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C17.8°C
0 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.0°C17.1°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C17.5°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 71%
Κορωνοϊός / Αντίστροφη μέτρηση για τα ετεροχρονισμένα μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Αντίστροφη μέτρηση για τα ετεροχρονισμένα μέτρα

Μητσοτακης - χριστούγεννα
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Με θεαματική κυβίστηση η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει νέα μέτρα για την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι μέχρι τώρα αυτοσχεδιασμοί της οδηγούν σε αδιέξοδο στο μέτωπο της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη σκιά της χθεσινής αδιανόητης έξαρσης των κρουσμάτων που ξεπέρασαν τα 20.000 στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Covid-19, στην οποία θα δώσουν το «παρών» οι κ.κ. Θάνος Πλεύρης και Σωτήρης Τσιόδρας.

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση και αν κρίνει να εισηγηθεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν αποφασιστεί νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου ή και αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν.

Πρόκειται για ένα  ατελείωτο μπρος - πίσω της κυβέρνησης η οποία με τις παλινωδίες της δημιουργεί σύγχυση σε πολίτες και επαγγελματίες, ενώ στέλνει και τα λάθος μηνύματα, την πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, η εισήγηση των ειδικών ήταν για μέτρα τουλάχιστον έως τις 3 Ιανουαρίου, δηλαδή έδινε το περιθώριο στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την εφαρμογή νωρίτερα. Ωστόσο, επέλεξε την έσχατη ημερομηνία, παρά τις προειδοποιήσεις.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL