Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Νίκη Κεραμέως / Αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ για να μπλοκάρει την απεργία των εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ για να μπλοκάρει την απεργία των εκπαιδευτικών

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Με κάθε τρόπο η Νίκη Κεραμέως προσπαθεί να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στην τιμωρητική αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, μετά την έφεση που κατέθεσε χθες κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την περασμένη εβδομάδα, το οποίο έκρινε μεν παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα, τώρα στρέφεται κατά της ΑΔΕΔΥ με αιφνιδιαστική αγωγή που εκδικάζεται κατεπειγόντως σήμερα.

Επικαλούμενη λόγους κατεπείγοντος, η υπουργός Παιδείας ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλύπτοντας τις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεθόδευση» καθώς όπως υποστηρίζει «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Η Εκτελεστική Αγωγή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η αγωγή στις 12.30 μ.μ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL