Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Μυστικοί Επιβάτες / «Χαφιέδες» μισθώνει ο ΟΑΣΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυστικοί Επιβάτες / «Χαφιέδες» μισθώνει ο ΟΑΣΑ

ΜΕΤΡΟ ΕΠΙΒΑΤΗΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Με ανάθεση στην εταιρεία έρευνας αγοράς Global Link ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών προωθεί πρόγραμμα «μυστικών επιβατών» σε λεωφορεία, τρόλεϊ, αλλά και μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ και το αστικό τμήμα του Προαστιακού, οι οποίοι λειτουργούν ανεξάρτητα από το υφιστάμενο προσωπικό του Οργανισμού και θα καταγράφουν σειρά δεδομένων για τα δρομολόγια, την υλοποίησή τους, τις συνθήκες που επικρατούν στις στάσεις και τα οχήματα, ενώ φέρονται να έχουν ως αντικείμενο και να αξιολογούν τον οδηγό του οχήματος ή του συρμού. Η πρόθεση του ΟΑΣΑ για εν κρυπτώ διαδικασία είναι σαφής, καθώς ο όρος «μυστικοί επιβάτες» είναι αυτός που χρησιμοποιείται στα επίσημα έγγραφα.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, παρότι δεν είναι ελεγκτές του ΟΑΣΑ, οι 50 «μυστικοί επιβάτες» της ιδιωτικής εταιρείας, που είναι ήδη στους δρόμους και τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας, μπορούν να φέρουν μαζί τους και Φορητές Συσκευές Ελέγχου για τα εισιτήρια των επιβατών.

Ακόμη πιο παράδοξη ακούγεται η πληροφορία περί πρόβλεψης για προφορική διαδικασία επικοινωνίας με άλλους... κανονικούς επιβάτες.

Η σύμβαση με τον ΟΑΣΑ είναι ύψους 16.000 ευρώ χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ και προβλέπει συγκέντρωση 1.000 αξιολογήσεων σε συγκεκριμένα δρομολόγια που έχει επιλέξει ο ΟΑΣΑ, σε ένα χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα (200 σε τροχοφόρα ΜΜΜ, 200 στον Ηλεκτρικό, 200 στην γραμμή 2 και 200 στην γραμμή 3, καθώς και άλλα 200 στο τραμ).

Για το θέμα που έχει προκύψει με κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης  και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν ότι οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής εκμεταλλεύεται για μια ακόμα φορά την πανδημία για να κάνουν «δουλειές». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μυστικοί Επιβάτες» στον ΟΑΣΑ, «φανερές δουλειές» στα ΜΜΜ
Τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει συστηματικά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους. 
Μισθώνει ακατάλληλα λεωφορεία και προχώρα σε αδιαφανείς συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ, ενώ έχει ακυρώσει τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για 750 νέα λεωφορεία. 
Προχώρα σε βροχή απευθείας αναθέσεων, όπως η αγορά γαντιών για τον ΟΣΥ από επιπλάδικο στις Σέρρες.
Θεωρεί πως το επίπεδο του συγκοινωνιακού έργου θα αναβαθμιστεί με την πρόσληψη «Μυστικών Επιβατών» από ιδιωτική εταιρεία, εκ μέρους του ΟΑΣΑ.  
Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής εκμεταλλεύεται για μια ακόμα φορά την πανδημία για να κάνουν «δουλειές». 
Τους καλούμε:
·         Να εξασφαλίσουν υγειονομικά ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης και εργασίας για επιβάτες και εργαζομένους στα ΜΜΜ. 
·         Να προσλάβουν οδηγούς, τεχνικούς και άλλο προσωπικό, με διαφανείς διαδικασίες, για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και τον έλεγχο των υπηρεσιών τους. 
Το μόνο «μυστικό» που κρατούν είναι το σχέδιο για την προστασία της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των ΜΜΜ.
Όλα τα άλλα είναι φανερά, ολοφάνερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL