Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Ευαγγελισμός / Χωρίς κλιματισμό δύο αίθουσες Covid
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευαγγελισμός / Χωρίς κλιματισμό δύο αίθουσες Covid

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Εκτεθειμένοι στον καύσωνα ήταν οι ασθενείς με κορωνοϊό στον "Ευαγγελισμό" το προηγούμενο διάστημα. Σε δύο αίθουσες με περιστατικά Covid δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά, εν μέσω ραγδαίας ανόδου του υδράργυρου.

Οι τεχνικές υποδομές του νοσοκομείου παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα, τόνισαν στην ΑΥΓΗ εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό". Το θέμα υποστήριξης λόγω περικοπών έχει καταγγελθεί πολλές φορές, καθώς έχουν συμβεί ξανά παρόμοια περιστατικά. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός, στις 9 Ιουνίου, όταν ένα μπλακ άουτ διαρκείας μιας ώρας προκάλεσε έντονη αναστάτωση σε γενική εφημερία.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τις προηγούμενες εβδομάδες λόγω κακής συντήρησης των κλιματιστικών. Μάλιστα, δεν ήταν εφικτό να επισκευαστούν τα κλιματιστικά, καθώς έπρεπε να αδειάσουν και να απολυμανθούν οι χώροι ώστε να μπει το συνεργείο, κάτι που έγινε χθες. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε προετοιμαστεί γι' αυτό το ενδεχόμενο, το οποίο όμως ήταν αρκετά πιθανό λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο "Ευαγγελισμός".

Χωρίς κλιματισμό και το ΠΑΓΝΗ

Χωρίς κλιματισμό παραμένει από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη.

«Στο ΠΑΓΝΗ γίνονται εργασίες αλλαγής του συστήματος κλιματισμού στην Πνευμονολογική Κλινική, εν μέσω καύσωνα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βιώνουν απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας. Προφανώς και κάθε προσπάθεια αναβάθμισης είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αυτή η απόφαση με αυτές τις καιρικές συνθήκες που όλοι περιμέναμε εδώ και μέρες, δείχνει τουλάχιστον ανευθυνότητα» τονίζει ο Χ. Μαμουλάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL